Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Περιμένοντας την Αριστερά στο ΥΠΕΘΑ κάποιοι ακόμη αναζητούν την απλή λογική




Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

΄Αρχισε ως σενάριο με “συγγραφείς” λίγους . Έγινε υπόθεση εργασίας όσο η κρίση και οι επιπτώσεις της γίνονταν όλο και πιο δυσβάστακτες για τους πολίτες. Ήταν το “ακραίο σενάριο” για το “μεταπολιτευτικό πολιτικό σύστημα”. Κάπως έτσι προέκυψε και η θεωρία των άκρων η πιο επικίνδυνη κομματική στρατηγική σ΄ όλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης. Για να μην πολυλογούμε το “ακραίο” δήθεν σενάριο και η υπόθεση εργασίας , είναι πολύ κοντά στο να αποτελούν απ΄ αύριο πραγματικότητα. Μια κυβέρνηση -κατά δήλωσή της- αριστερή θα αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας. Μόνη της ή συμπράττοντας με κάποιο ή κάποια άλλα κόμματα.

Τι να περιμένουμε στον εξαιρετικά ευαίσθητο και άκρως σημαντικό τομέα της Εθνικής Άμυνας από μια κυβέρνηση “της αριστεράς” όπως μας συστήνεται; Τίποτα το επαναστατικό! Τα πράγματα στην Εθνική Άμυνα είναι πολύ απλά! Κι ας είναι τα προβλήματα πολλά,μεγάλα,χρόνια και δισεπίλυτα! Δεν υπάρχει καμία απολυτως αντίφαση σ΄ αυτά που γράφουμε . Αρκεί να θυμηθούμε όσα -λίγα είναι η αλήθεια- είπαν οι εκπρόσωποι-υποψήφιοι των δύο μεγάλων κομμάτων που διεκδικούν την εξουσία. Θα διαπιστώσουμε εύκολα ότι τα μόνα που χρειάζονται στον χώρο της Εθνικής Άμυνας όποιος κι αν είναι κυβέρνηση, είναι λογική και τόλμη! Τίποτα περισσότερο.

Ένας είναι ο δρόμος για να “χτιστεί” ξανά μια ισχυρή Εθνική Άμυνα. Γρήγορα και αποτελεσματικά. Και οι “γαλάζιοι” και οι “κοκκινοι” με τις δημόσιες τοποθετήσεις τους προεκλογικέ απέδειξαν ότι έχουν κατανοήσει τα προβλήματα , έχουν επί της ουσίας συμφωνήσει στις λύσεις και απομένει να αποδείξουν ότι έχουν την τόλμη να τις υλοποιήσουν αν πάρουν την λαϊκή εντολή.

Τι έλεγε ο υποστράτηγος Νίκος Τόσκας ,υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ; “Συμμάζεμα των ΕΔ, κλείσιμο στρατοπέδων, εξοικονόμηση κονδυλίων απ΄ αυτά, αποκατάσταση των αποδοχών του προσωπικού,εξοπλισμοί με διαφάνεια”. Καμία αντιρρηση δεν έχει ο αξιοπρεπέστατος ναύαρχος Γρηγόρης Δεμέστιχας ,υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ ,σ΄ όλα αυτά. Και για να περάσουμε και στους “καθαρόαιμους” της πολιτικής, ποιος μπορεί να διαφωνήσει με όσα είπε ο ΥΕΘΑ Νίκος Δένδιας στην συνέντευξή του στο Onalert.gr; Κανείς! Και πολύ περισσότερο ο Νίκος Τόσκας που θα άκουσε μάλλον θετικά τον Δένδια να λέει ότι “δεν χρειαζόμαστε ούτε το 1/4 των στρατοπέδων που λειτουργούν”.

Μπορεί ο καθένας να έχει να βάλει μια “δική του πινελιά”, αλλά επί της ουσίας των προβλημάτων και κυρίων των λύσεων κανείς δεν διαφωνεί.

Ποιος μπορεί να διαφωνήσει με την θέση που άπαντες εξέφρασαν και λεει ότι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ πρέπει να αγοράζουμε ότι όπλα πραγματικά χρειαζόμαστε κι όχι να παραγγέλνουμε ότι μας επιβάλλουν οι “σύμμαχοι” και η κακή νοοτροπία των Αρχηγών και των ανωτάτων που βάζουν πάνω απ΄ όλα το “καλό του Όπλου” τους κι όχι την πρόοδο της Εθνικής Άμυνας συνολικά.

Αν ψύχραιμα δούμε τις θέσεις των δύο κομμάτων θα διαπιστώσουμε ότι στον Χολαργό δεν περιμένουν “την Αριστερά” ή “την Δεξιά”, αλλά την απλή λογική!

Και βέβαια την απαραίτητη σοβαρότητα η οποία στον χώρο της Εθνικής Άμυνας λείπει διαρκώς όπως διαπιστώσαμε και πρόσφατα.

ΥΓ. Είναι αυτονόητο ότι αναφερόμαστε στα στελέχη των ΕΔ που κάθε μέρα δίνουν την μάχη για να λειτουργεί σε υψηλές στροφές η ελληνική στρατιωτική μηχανή. Δεν αναφερόμαστε σ΄ αυτούς τους λίγους που περιμένουν την “Αριστερά” ή την “Δεξιά” για να “κερδίσουν ένα ακόμη γαλόνι” και ν΄ ανέβουν ένα ακόμη σκαλί στην ιεραρχία των ΕΔ. Χωρίς στην πραγματικότητα να ενδιαφέρονται ότι πασχίζουν να διοικήσουν …ένα αδειανό πουκάμισo


Πηγή : onalert.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου