Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

Παλιά φθαρμένα κόμματα; Νέες πολιτικές κινήσεις; Πειράματα και ενέργειες που βλάπτουν την Ελλάδα




Γράφει ο Κώστας Βουκελάτος

Οι πολίτες υποφέρουν, τα νοικοκυριά διαλύθηκαν, ο έλληνας προσπαθεί καθημερινά να επιβιώσει αντιμετωπίζοντας την ανεργία, την υποβάθμιση της υγείας και τα χρέη που συσσωρεύονται από την παράλογη υπερφορολογία και όλα αυτά χωρίς δυστυχώς δεν βλέπει φώς και μη γνωρίζοντας τι του επιφυλάσσει το μέλλον.

Οι πολιτικοί είναι στον δικό τους κόσμο προσπαθούν να επιβιώσουν και να παραμείνουν στο προσκήνιο τάζοντας και προσπαθώντας να κερδίσουν την εξουσία, η κυβέρνηση δεν τάζει σου λέει αυτά πάθαμε και αυτά θα πάθουμε μέχρι να γίνει αυτό που πρέπει, ο ΣΥΡΙΖΑ αντίθετα λέει ξεχάστε ότι πάθατε θα σας τα επιστρέψουμε όλα και θα εξαφανίσουμε τα μνημόνια.

Είναι απορίας άξιο γιατί δεν διάλεξε κανένας πολιτικός αρχηγός την εθνική συνεννόηση για να πορευθούν όλοι μαζί ώστε να αντιμετωπίσει η χώρα αυτή την μεγάλη εθνική κρίση και αυτό θα πρέπει να μας προβληματίσει όλους μας.

Η άρνηση αυτή των κομμάτων να τα βρουν μεταξύ τους ώστε να υπάρξει εθνική συνεννόηση για το καλό της Ελλάδας και των πολιτών της δείχνει το πώς λειτουργούν όλοι αυτοί που ζητάνε την ψήφο μας, τους ενδιαφέρει μόνο το προσωπικό τους συμφέρον και είναι αδιάφοροι για το κοινό καλό.
Έτσι αρχίζει ο καθένας να λέει τα δικά του εμφανιζόμενος ως μεσσίας και λυτρωτής.

Τι να πιστέψεις και τι να διαλέξεις;

Τι μας συμφέρει;

Ποιο θα είναι το μέλλον μας;

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα! Η ντε φάκτο μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης έτσι και παραμείνει; Η πολυφωνία των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ έτσι και βγει πρώτο κόμμα; Θα πάμε στην δραχμή; Θα σκίσουμε τα μνημόνια; Θα πάμε σε στάση πληρωμών; Θα πάρουμε από τις καταθέσεις των πελατών τραπεζών για να επιβιώσουμε μέχρι να τα καταφέρουμε;

Ακούγονται απίστευτα πράγματα τα οποία παρακολουθεί ένας λαός που υποφέρει και βλέπει οι περιπέτειες του να μην έχουν τέλος και το χειρότερο να λείπει η σοβαρότητα από το υπάρχουν πολιτικό προσωπικό.

Το πολιτικό προσωπικό της χώρας είναι φθαρμένο ανεπανόρθωτα καθώς και τα ίδια τα κόμματα έχουν χάσει την ταυτότητα τους νιώθοντας και τα ίδια μπερδεμένα προσπαθώντας να επιβιώσουν με διάφορους τρόπους σε ημέρες που κρίνεται η ικανότητα και η επάρκεια όλων των πολιτικών δυνάμεων.

Κανένα κόμμα δεν είναι πλέον συμπαγές, δεν υπάρχουν ιδεολογίες παρά μόνο μνημονικά και αντιμνημονιακα κόμματα, τα διλήμματα πολλά, οι εσωτερικές διασπάσεις είναι καθημερινές και οι αντιπαραθέσεις έντονες μεταξύ των πολιτικών στελεχών.

Τα απογοητευμένα και αποτυχημένα κομματικά στελέχη οδηγούν στην δημιουργία νέων πολιτικών συνδυασμών και παλιά στελέχη δηλώνουν έτοιμα να φέρουν κάτι το καινούργιο στην πολιτική ζωή, αλλά ξεχνάνε ότι είναι παλιοί και δοκιμασμένοι και πλήρως αποτυχημένοι και δεν έχουν τίποτα άλλο να προσφέρουν βλέπε Γιώργο Παπανδρέου που προσπαθεί να επιβιώσει αρνούμενος ότι έχει αποτύχει ιδρύοντας κίνημα χωρίς όφελος για τον ελληνικό λαό που τον έχει κρίνει και απομακρύνει ως αποτυχημένο!!

Η αγωνία της επιβίωσης στην πολιτική ανθρώπων που έχουν αποτύχει τους κάνει να δοκιμάζουν διάφορα που κατά τους ίδιους θα τους βοηθήσουν να στήσουν έναν νέο κομματικό μηχανισμό και θεωρούν κιόλας ότι θα προσελκύσουν με κατάρες, καταγγελίες και παραμύθια  οπαδούς για να τους ακολουθήσουν.

Κανένας δεν αναλαμβάνει την ευθύνη των πράξεων του για την κατάντια της χώρας, γιατί από εκεί θα πρέπει να αρχίσουν με κατεβασμένο το κεφάλι και μετά να έχουν το θράσος να εμφανίζονται χωρίς αυτοκριτική σε μικρόφωνα έχοντας δήθεν ακούσει την φωνή του κόσμου!! Μάλλον ακούνε φωνές στο κεφάλι που τους καλούν, αλλιώς δεν εξηγείται αυτή η σχιζοφρένεια.

Τα παρόντα κόμματα γενικός προσπαθούν να βρουν τον δρόμο τους να κάνουν συμμαχίες να προσελκύσουν νέα στελέχη για να ανεβάσουν τα ποσοστά τους μήπως και επιβιώσουν στον χρόνο.
Ο Σαμαράς προσπάθησε να συσπειρώσει την Κεντροδεξιά και δεν τα κατάφερε, νόμιζε ότι αυτό θα ήταν εύκολο αλλά δυστυχώς για τον ίδιο δεν του βγαίνει και τώρα στις ερχόμενες εκλογές θα πρέπει να συσπειρώσει όσους με την συμπεριφορά τους έδιωξε και στο παρελθόν αλλά και τώρα.

Πολλά τα λάθη της κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου και καμία αντίδραση από τα στελέχη της κυβέρνησης τους στις απαιτήσεις της τρόικας παρά τα παραδοχή των λαθών τους στις εκτιμήσεις της και στην επιμονή της για την εφαρμογή νέων αντιλαϊκών λαθών.

Πολλά τα λάθη των στελεχών του ΥΠΟΙΚ και των συμβούλων του Στουρνάρα που αντί να τα παραδεχτούν και να τα διορθώσουν τα υποστήριζαν με τα γνωστά αποτελέσματα αποτυχίας χωρίς να ανοίξει μύτη και χωρίς να διαπομπευθεί και να απομακρυνθεί ο κάθε υπεύθυνος που ταλαιπωρούσε ένα ολόκληρο λαό με τις λάθος πράξεις του.

Ο Βενιζέλος στριμωγμένος και μόνος του προσπαθεί να επιβιώσει και ο ίδιος και να αναστήσει το τελειωμένο ΠΑΣΟΚ που είχε την κυβέρνηση μέχρι το 2012 με πρωθυπουργό τον Γιωργάκη ο οποίο μας φόρτωσε το ΔΝΤ με την τρόικα και τώρα ΓΑΠ νομίζοντας ότι είναι επιτυχημένος και ότι τον θέλει ο κόσμος παίρνει ένα κομμάτι από το βαθύ πασοκ μαζί του σε ένα ανούσιο δρόμο χωρίς ελπίδα και μέλλον για τον ίδιο και το νέο του κίνημα που δεν το χρειάζεται ο τόπος.

Η ΔΗΜΑΡ και ο Κουβέλης αλλιώς άρχισε, αλλιώς κατέληξε και απογοήτευσε. Δεν έχεις κάτι άλλο να πεις, παρακολουθώντας την άσχημη πόρτα που του έριξε ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιώντας τον για να ρίξει την κυβέρνηση με την μη εκλογή προέδρου δημοκρατίας και να μπει η χώρα σε νέες περιπέτειες.

Η κεντροαριστερά προσπαθεί να βρει τον δρόμο της και για τον Τσιπρα δεν είναι τίποτα πλέον εύκολο, γιατί δεν έχει ξεκαθαρίσει την πολιτική που θα ακολουθήσει, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν διαφορετική γραμμή την οποία εκφράζουν ελεύθερα σε τηλεοπτικές εκπομπές.
Κανένας δεν έχει καταλάβει εάν και εφόσον έρθει πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ με ποιον θα συνεργαστεί για να κυβερνήσει και επιπλέον δεν ξεκαθαρίζει με ποιες δυνάμεις θα συνεργαστεί όπως και ποια είναι η πολιτική που θα ακολουθήσει για να βγει η χώρα από την κρίση η για να την βυθίσει βαθύτερα στην κρίση.

Πολλά είναι τα αγκάθια στο κόμμα του Τσίπρα η οργανωμένη αντιπολίτευση του Αριστερού Ρεύματος, οι συνιστώσες του και το ότι δεν έχει σταθερή θέση για την πορεία της χώρας και αυτό το κάνει επικίνδυνο από την μία αλλά και λυτρωτή με αυτά που τάζει για τους πονεμένους έλληνες που μέσα στην κατάντια τους δεν σκέφτονται καθαρά για τον κίνδυνο που έχει η χώρα σε πειράματα.

Ειδικά ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να ξεμπερδευτεί και σε άλλα θέματα που αφορούν την ανομία και την εγκληματικότητα καθώς και την τρομοκρατία, τρία παραδείγματα : Γιατί μέχρι σήμερα δεν ακούσαμε καμιά δήλωση για την επιτυχία της αστυνομίας που αφορά την σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού; Αυτή η σιωπή τι δείχνει στους πολίτες; Σίγουρα τους ξενίζει και τους φοβίζει γνωρίζοντας και τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ παράδειγμα δεύτερο : Περί αφοπλισμού της αστυνομίας και την κατάργηση των μέτρων τάξης, παράδειγμα τρίτο : Η συμπεριφορά των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στο ζήτημα του Ρωμανού με την απεργία πείνας η οποία εκνεύρισε και φόβισε  τους έλληνες γιατί δεν το χειριζόντουσαν όπως θα έπρεπε για έναν ποινικό κρατούμενο τέτοιου μεγέθους με τέτοια συμπεριφορά και εγκλήματα.

Τι να πεις για τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ένα κόμμα δημιούργημα της πολιτικής Σαμαρά, των διαγραφών και του αποφασίζουμε και διατάζουμε, ένα κόμμα που καταγγέλλει από το πρωί έως το βράδυ και προσελκύει τον ψήφο ορισμένων δυσαρεστημένων μιας δεξαμενής που παλιά γέμιζε με τον λαϊκισμό καθημερινά και τώρα  ξεφουσκώνει μετά ειδικά τις περιπτώσεις καταγγελιών χρηματισμών βουλευτών των ΑΝ.ΕΛ. και μόνο όλως περιέργως και για να ψηφίσουν πρόεδρο της δημοκρατίας για να μην μπει η χώρα σε περιπέτειες.

Το ΚΚΕ έχει μια σταθερή γραμμή για το πώς βλέπει τα πράγματα και είναι εκτός συναγωνισμού αφού τα ποσοστά του είναι σταθερά και οι ψηφοφόροι τους δεν αμφιταλαντεύονται, ούτε επηρεάζονται.

Η Χρυσή Αυγή είναι ένα μεγάλο θέμα αφού μετά το κυνηγητό, τις φυλακίσεις των αρχηγών της και των βουλευτών της καθώς και τις αποκαλύψεις για εγκληματικές οργανώσεις σε όλη την Ελλάδα έχει ποσοστά που κυμαίνονται στο 5% και αυτό δείχνει ότι το πολιτικό σύστημα έχει αποτύχει και το για το φαινόμενο Χ.Α. φταίει η ανεπάρκεια, η ανικανότητα ,το ανύπαρκτο ήθος και οι πρακτικές του πολιτικού προσωπικού τα τελευταία χρόνια και έτσι ο ψηφοφόρος συνεχίζει να διαμαρτύρεται.

Φυσικά δεν είναι και η καλύτερη περίοδο για την ίδρυση νέων κομμάτων και ειδικά οι προσπάθειες να εκμεταλλευτούν κάποιοι την αγωνία των πολιτών βλέπε ΠΟΤΑΜΙ που είδε φώς και μπήκε και είναι σίγουρο ότι δεν έχει κάτι καινούργιο να προσφέρει εκτός από το να μαζέψει κάποιους από τους πολλούς αμφιταλαντευόμενους ψηφοφόρους που θέλουν και να εκδικηθούν.

Ο πολίτης είναι απογοητευμένος με την περικοπή των εισοδημάτων του, την εγκληματική υπερφορολογία και το αβέβαιο μέλλον που του προσφέρουν οι πολιτικοί όλων των κομμάτων, γιατί τα κυβερνητικά κόμματα υποτακτικά ακολουθούν την ΤΡΟΙΚΑ και τα αντιπολιτευτικά φωνάζουν απλά συνθήματα χωρίς προτάσεις και λύσεις για να έρθουν στην εξουσία και μετά βλέπουμε.
Κανένας από τους παλιούς και τους νέους δεν έχει σοβαρό πρόγραμμα εξόδου από την κρίση, κανένας δεν έχει σοβαρότητα σε αυτά που λέει με αποτέλεσμα η αποχή στις επόμενες εκλογές θα είναι και πάλι πρώτο κόμμα κάνοντας κακό στην χώρα και στο μέλλον της.

Αναφέρθηκα στην ανεπάρκεια των πολιτικών προσθέτω και την ποιότητα των σημερινών Βουλευτών γιατί δυστυχώς για την Ελλάδα και τους Έλληνες δεν υπάρχει επάρκεια σοβαρότητα και ποιότητα στο 70% αυτής της βουλής και αυτό μόνο κακό μας κάνει και τίποτα δεν προσφέρει.

Είναι μια καλή στιγμή να γίνει ένα γενικό ξεκαθάρισμα στην βουλή όσο αφορά τα πρόσωπα που θέλουμε να μας εκπροσωπούν και είναι η κατάλληλη στιγμή να γίνει αυτό γιατί εάν η χώρα μας μπει σε νέα περιπέτειες να υπάρχουν σοβαροί βουλευτές και δεν χρειάζεται να είναι παλαιοί πολιτικοί που έχουν μάθει να εκμεταλλεύονται και να χρησιμοποιούν ψηφοφόρους για προσωπικό τους όφελος.
Τ
ο καινούργιο το οποίο θα προέλθει σε μορφή κινήματος η κόμματος από οποιοδήποτε δοκιμασμένο και παλιό δεν θα προσφέρει κάτι στο μέλλον της χώρας μας, όσοι δοκιμάζουν έχουν αποτύχει.

Δυστυχώς η εξαφάνιση ηγετών στην χώρα μας δίνει «θάρρος στον χωριάτη να σου ανέβει στο κρεβάτι» και αυτή είναι η απόλυτη αλήθεια που μας οδηγεί βαθύτερα στο σκοτεινό τούνελ που μας έχουν βάλει και γι’ αυτό φταίμε και εμείς με τις επιλογές μας και την ψήφο μας η οποία δεν στηρίζεται στην σοβαρότητα αλλά στην εκδίκηση η οποία μπορεί να μας βάλει σε περιπέτειες.

Όταν βλέπεις αρχηγούς κομμάτων σε μια τέτοια πρωτόγνωρη κρίση για την χώρα μας να μην επιθυμούν μια εθνική συνεννόηση για το καλό όλων μας καταλαβαίνεις και με ποιους έχουμε να κάνουμε και ποιο θα είναι το μέλλον μας.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου