Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Ο Στεφανάκος σπάει τη σιωπή του και μιλά για τους Πυρήνες και τον Χ. Ξηρό



«Λυπήθηκα που τα αετόπουλα θα παραμείνουν στα κλουβιά»

Ο Β. Στεφανάκος είναι ένας από τους πιο πολυσυζητημένους κρατούμενους, καθώς η επιρροή του είναι τέτοια, ώστε οι διωκτικές αρχές να φτάσουν στο σημείο και να τον θεωρούν «κινητήριο δύναμη» των «μωρών της νεοτρομοκρατίας».

Ο ίδιος, μιλώντας στην εφημερίδα «Αγορά» αρνείται όσα τον κατηγορούν και μιλά για τους «φίλους» του, τα μέλη των Πυρήνων, τον Πατουχέα, τον Ξηρό και τον Βλαστό.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση για τον Χ. Πατουχέα, ο οποίος κατηγορείται ότι προμήθευε με εκρηκτικά τον Χριστόδουλο Ξηρό, ο Β. Στεφανάκος λέει:

«Ο Χρήστος Πατουχέας είναι ένας από τους καλύτερους φίλους μου. Είναι λεβέντης και παλικάρι, έχει τα στοιχεία αυτά που παλιά χαρακτήριζαν τον άντρα. Δεν είναι αναρχικός, ούτε αντάρτης πόλεων και πολιτικά αν προσπαθούσε κάποιος να τον κατατάξει κάπου, μάλλον θα ήταν στην επάρατη πλευρά».

Όσον αφορά στην ανακοίνωση των «Πυρήνων της Φωτιάς», στην οποία τον αποκαλούσαν «φίλο» τους, ο Σταφανάκος απαντά:

«Δεν θα ερμηνεύσω τους φίλους μου. Τις ερμηνείες θα τις κάνουν οι αστυνόμοι και οι αστυνομικοί συντάκτες. Εγώ απλά λυπήθηκα που θα παραμείνουν τα αετόπουλα στα κλουβιά. Όσο για τα συγκοινωνούντα δοχεία, θα σας θυμίσω ότι ο Πασκάλ αναφέρεται σε υγρά, λύματα, ακαθαρσίες, χολή, κλπ. Αυτά αφορούν άλλες παρέες. Τα συναισθήματα, τα ψυχικά αποθέματα και η αξιοπρέπεια επικοινωνούν στην ατμόσφαιρα. Δεν συγκοινωνούν με δοχεία».

Ο Βασίλης Στεφανάκος απαντά όμως για τα όσα αναφέρει η δικογραφία με την σπείρα εκβιαστών που δρούσε μέσα από τον Κορυδαλλό, σύμφωνα με τα οποία ο Βλαστός του είχε ζητήσει να… «θάψει» χιλιάδες ευρώ που προέρχονταν από τα λύτρα της απαγωγής Παναγόπουλου και για τη σχέση του με τον έτερο πολυσυζητημένο κρατούμενο.

«Δεν έχω πια την πολυτέλεια να ασχολούμαι με τον μικρόκοσμο των άλλων. Είναι τελείως διαφορετικό να νοιάζεσαι για την επιβίωση και την ελευθερία των ανθρώπων του περιβάλλοντός σου από το να ασχολείσαι με τα λογιστικά τους. Αυτά με αφήνουν παγερά αδιάφορο», είπε.

Αναφερόμενος τέλος στον Χριστόδουλο Ξηρό, παραδέχθηκε ότι έκαναν παρέα, καταλογίζοντάς του όμως λάθος χειρισμούς και επιπολαιότητα.

«Τον Χριστόδουλο τον γνώρισα, κάναμε παρέα, κουβεντιάσαμε και τον εκτιμώ. Αρκετοί κρατούμενοι τον κατηγόρησαν γιατί έχασαν τις άδειες που έπαιρναν. Οι σωφρονιστικοί διότι τους έκοψαν δήθεν για τιμωρία πέντε με έξι μισθούς, λες και είχαν καμιά ευθύνη. Ακόμα και τους εισαγγελείς κατηγόρησαν. Μιλάμε για το απόλυτα αστυνομικό κράτος, το οποίο καλύπτει την ανικανότητά του με αυταρχισμό και παρανομίες. Και προσεύχεται στην καλή του τύχη για να κομπάζει με επιτυχίες. Υπάρχει άραγε καλύτερη στιγμή για να εκφράσεις τη συμπάθειά σου σε κάποιον;», αναρωτήθηκε και συνέχισε:

«Τον Κουφοντίνα και τον Γιωτόπουλο δεν τους γνωρίζω, δεν έχω να πω κάτι γι’ αυτούς. Δεν έχω ακούσει ποτέ για συνεργασία του Χριστόδουλου με τις αρχές, έχω ακούσει όμως για λάθος αντιμετώπιση από μέρους του και επιπόλαιη συμπεριφορά. Βαθύτερα δεν μπορώ να ξέρω, αλλά όταν μιλάμε για άνθρωπο με σάρκα και οστά πρέπει να κατανοούμε και τις αδυναμίες».


Πηγή : star.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου