Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Δυνατή η ανατροπή λέει το ηγετικό επιτελείο της ΝΔ


Στις δύο εβδομάδες που απομένουν ο κ. Σαμαράς θα συνεχίσει να προειδοποιεί για τα δεινά που περιμένουν την χώρα εάν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ και θα εμφανιστεί ως εγγυητής του “νόμου και της τάξης”

Αν και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ παραμένει γύρω στις τρεις ποσοστιαίες μονάδες ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς συνεχίζει να δίνει την μάχη όχι μόνο για την μείωση της ψαλίδας αλλά για την ανατροπή έστω και την ώρα της κάλπης.



Συνεργάτης του λένε ότι οι συνεχείς αναφορές του κατά τις ομιλίες του δεν είναι μόνο για να τονώσει το ηθικό των στελεχών και των ψηφοφόρων του αλλά γιατί πιστεύει ότι το παιχνίδι μπορεί να γυρίσει.

Συνεργάτες του αναλύοντας τις δημοσκοπήσεις εξηγούν που βασίζεται οι αισιοδοξία τους: “Η ΝΔ λένε έχει πετύχει σημαντική αύξηση της συσπείρωσής της αλλά ακόμη έχει περιθώρια εν αντιθέσει με τον ΣΥΡΙΖΑ που έχει εξαντληθεί”. Ακολούθως η ΝΔ έχει δεξαμενές ψήφων. Κατα αρχήν λένε εκείνους που ακόμη δεν έχουν αποφασίσει εάν θα πάνε στην κάλπη και οι οποίοι δηλώνουν ότι στην περίπτωση που πάνε στην πλειονότητά τους θα ψηφίσουν ΝΔ. Υπάρχουν και οι κλασσικοί αναποφάσιστοι οι οποίοι θα πάνε μεν να ψηφίσουν αλλά δεν έχουν αποφασίσει ποιο κόμμα. Αν και αυτοί συνήθως κατανέμονται κατά την δύναμη των κομμάτων ή και παρασσύρονται από το ρεύμα του νικητή, στη ΝΔ λένε ότι αυτό ισχύει σε ομαλές περιόδους και αυτή η εκλογή μόνο ομαλή δεν είναι. Γενικά η ηγεσία ΝΔ θεωρεί ότι υπάρχει ένα ποσοστό που ξεπερνά το 10% και μπορεί να καθορίσει το εκλογικό αποτέλεσμα κάνοντας την ανατροπή. Το ηγετικό επιτελείο εκτιμά ότι διαθέτει μία ακόμη δεξαμενή, τους ψηφοφόρους που τώρα δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν Ποτάμι. Θεωρούν ότι τα κοινωνικά και πολιτικά χαρακτηριστικά τους είναι τέτοια που όταν αυξηθεί η πόλωση και τεθούν προ του ερωτήματος ότι ίσως αυτοί καθορίσουν το αποτέλεσμα θα κατευθυνθούν στη ΝΔ.

Με τα ψηφοδέλτια που παρουσίασε την περασμένη Παρασκευή ο κ. Σαμαράς θέλει να συμπιέσει κι άλλο τα κόμματα στα δεξιά της ΝΔ τους Ανεξάρτητους Έλληνες και την Χρυσή Αυγή και παράλληλα να βάλλει τους υποψηφίους στον προεκλογικό αγώνα αφού όπως λέει ο γραμματέας του κόμματος είναι άνθρωποι που θα δώσουν την μάχη “πόρτα-πόρτα”.

Στις δύο εβδομάδες που απομένουν ο κ. Σαμαράς θα συνεχίσει να προειδοποιεί για τα δεινά που περιμένουν την χώρα εάν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ και θα εμφανιστεί ως εγγυητής του “νόμου και της τάξης” ανεβάζοντας περισσότερο θα θέματα ασφάλειας και λαθρομετανάστευσης για τα οποία θεωρεί ότι τον ευνοεί και η διεθνής συγκυρία με τα τραγικά γεγονότα στο Παρίσι. Στην κατεύθυνση αυτή άλλωστε κινείται και η επιλογή του πρώην πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Θεόδωρου Φορτσάκη για την πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας. Ο κ. Φορτσάκης έγινε γνωστός στο πανελλήνιο από την δημόσια αντιπαράθεσή του με αριστερούς φοιτητές του πανεπιστημίου και την σκληρή γραμμή που ακολούθησε. Με το πρόγραμμα που παρουσίασε το περασμένο Σάββατο ο κ. Σαμαράς θεωρεί ότι απευθύνεται στην μεσαία τάξη που αναζητά λόγους για θετική ψήφο. Μέχρι το τέλος της περιόδου θα προβάλλει το σχέδιό του για την μείωση της φορολογίας που περιλαμβάνει:

-περαιτέρω μείωση του ΕΝΦΙΑ και απόδωσή του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

-μείωση του ανώτερου συντελεστή εισοδήματος από το 42% στο 35%

-μείωση του συντελεστή κερδών για τις επιχειρήσεις από το 25% στο 15%

-μείωση στους ανώτερους αρχικά και στην συνέχεια στους μεσαίους συντελεστές του ΦΠΑ

Ο κ. Σαμαράς διευκρινίζει ότι οι μειώσεις αυτές θα γίνουν σταδιακά χωρίς να υπάρξει κίνδυνος να επιστρέψει η χώρα στα ελλείμματα και πάντα στο πλαίσιο της ανάπτυξης της οικονομίας και παράλληλα με τις υπόλοιπες μεταρρυθμίσεις που έχουν δρομολογηθεί.


Πηγή : protothema.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου