Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Άλλα έλεγε τότε άλλα τώρα που ζητάει την ψήφο μας : Χάρης Θεοχάρης: Απαραίτητη η μείωση των φόρων


Απαραίτητη θεωρεί τη μείωση των φορολογικών βαρών ο Χάρης Θεοχάρης, υποψήφιος βουλευτής στη Β΄ Αθηνών με το Ποτάμι, ξεκαθαρίζοντας πως η αποδοτικότητα της φορολογικής διοίκησης θα κρίνει την επιτυχία του εγχειρήματος.

Μιλώντας στο in.gr εκφράζει την ελπίδα το κομματικό κράτος να σταματήσει να στοιχειώνει τη Δημόσια Διοίκηση και υπογραμμίζει πως η αύξηση της αποτελεσματικότητας του κράτους σε όλες του τις εκφάνσεις θα λειτουργήσει τελικά υπέρ των φτωχών εισοδηματικά στρωμάτων.

Ο πρώην επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων συντάσσεται με τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ πως υπάρχει η δυνατότητα να αυξηθούν τα έσοδα από τη φοροδιαφυγή μεγάλου πλούτου, ωστόσο αποσαφηνίζει πως η πάταξη της φοροαποφυγής απαιτεί χρόνο. «Δεν μπορούμε να μετράμε ποσά που δεν έχουμε και να τα ξοδεύουμε πριν τα αποκτήσουμε», τονίζει χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στις προκλήσεις της επομένης των εκλογών επισημαίνει πως θα χρειασθεί μια ευρύτερη κοινωνική συμμαχία για την υπέρβαση των προκλήσεων και ότι θα απαιτηθεί εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης.

Για το πώς αντιλαμβάνεται το Ποτάμι τις συμπράξεις με τα πολιτικά κόμματα που διεκδικούν την πρώτη θέση στις εκλογές ο κ. Θεοχάρης απαντά με σαφήνεια:«Δεν διεκδικούμε να είμαστε ρυθμιστές. Διεκδικούμε να φέρουμε τη σοβαρότητα στο τραπέζι. Δεν μπορούμε να συνεργαστούμε με την επιπολαιότητα και με την αναξιοπιστία».



Πηγή : in.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου