Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

Μεγάλο χτύπημα φαίνεται πως ετοίμαζε ο Ξηρός, με σχέδιο διαφυγής στην Αλβανία


Μεταξύ άλλων, στο στίτι-οπλοστάσιο στην Ανάβυσσο βρέθηκαν σημειώσεις που αποτελούν ένδειξη για χτύπημα που προετοίμαζε ο άλλοτε τρομοκράτης της «17 Νοέμβρη», αλλά και σχέδια διαφυγής στην Αλβανία. Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο δικηγόρος του Ξηρού, Φραγκίσκος Ραγκούσης είπε ότι ο πελάτης του είχε αντιληφθεί ότι παρακολουθούνταν και θα προσπαθούσε να διαφύγει.

Μεγάλο χτύπημα φαίνεται πως ετοίμαζε ο Χριστόδουλος Ξηρός όπως προκύπτει από τα ευρήματα που εντόπισαν οι αστυνομικοί στο σπίτι στην Ανάβυσσο.

Βρέθηκαν εννέα τυφέκια «καλάσνικοφ», εκτοξευτήρες RPG με τρεις ρουκέτες, τρία πιστόλια, φιτιλιά και πυροκροτητές, ένα κουτί με άγνωστη ποσότητα εκρηκτικής ύλης, μεγάλος αριθμός φυσιγγίων για «καλάσνικοφ» και πιστολιά και μικρός αριθμός εκρηκτικών χειροβομβίδων.

Επίσης, βρέθηκαν σημειώσεις που αποτελούν ένδειξη για χτύπημα που προετοίμαζε ο άλλοτε τρομοκράτης της «17 Νοέμβρη».

Στις σημειώσεις περιλαμβάνονται και σχεδιαγράμματα για τον τρόπο διαφυγής μετά το χτύπημα. Όπως προκύπτει, μετά το χτύπημα, ο Ξηρός σχεδίαζε να καταφύγει στην Αλβανία, καθώς βρέθηκαν χάρτες με τα συνοριακά περάσματα στην ελληνοαλβανική μεθόριο.

Η Αστυνομία συνεχίζει τις ενδελεχείς έρευνες τόσο στο σπίτι όσο και στην αυλή του καταφυγίου-γιάφκας.


Το σπίτι-οπλοστάσιο είχε νοικιαστεί από άγνωστο άτομο στα τέλη του Ιουνίου και σύμφωνα με τους περίοικους πήγαινε σχεδόν καθημερινά εκεί μία γυναίκα, ενώ το τελευταίο διάστηκα πηγαινοέρχονταν συχνά δυο με τρία άτομα με σακίδια στην πλάτη.



Ο Ξηρός αναμένεται να οδηγηθεί στα δικαστήρια της Ευελπίδων εντός της ημέρας.

Ραγκούσης: Δρούσε μόνος και προσπαθούσε να διαφύγει

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο δικηγόρος του Ξηρού, Φραγκίσκος Ραγκούσης είπε ότι ο πελάτης του είχε αντιληφθεί ότι παρακολουθούνταν και θα προσπαθούσε να διαφύγει.

Είπε ακόμα ότι ενεργούσε μόνος του και με δικές του προσπάθειες προμηθεύτηκε όλον αυτόν τον εξοπλισμό για τον οποίο «αναλαμβάνει και την ευθύνη».

Ο δικηγόρος τόνισε ότι ο Ξηρός δεν ήθελε να συλληφθεί βράδυ, για να μην γίνει ανταλλαγή πυροβολισμών με τους αστυνομικούς, καθώς δεν είχε πρόθεση να χρησιμοποιήσει το όπλο του, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο Ξηρός του δήλωσε πως δεν είναι «τζιχαντιστής».

Ανέφερε τέλος, ότι ο συλληφθείς δεν προτίθεται να δώσει καμία πληροφορία στο στάδιο της ανάκρισης ή της προανάκριση.


Πηγή : skai.gr




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου