Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Αδέλφια στο εδώλιο για τον τεμαχισμό γαϊδουριών στη Ρόδο



Με βούλευμα που εξέδωσε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου, παραπέμπονται σε δίκη δύο άτομα για την κατ' εξακολούθηση ζωοκτονία και τεμαχισμό γαϊδουριών στο νησί της Ρόδου.
Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν δύο αδέλφια, ηλικίας 31 και 26 ετών, κάτοικοι Πεύκων καθώς και ένα ακόμη άτομο, ηλικίας 32 ετών, ο οποίος κατηγορείται για απλή συνέργεια στη ζωοκλοπή.

Υπενθυμίζεται πως ο πρώην Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Κ. Μπούτσικος μετά και τη δημοσιότητα που προσέλαβαν οι καταγγελίες στο διαδίκτυο της οργάνωσης “Paws & Claws Animal Rescue Rhodes”, που ήθελε τους δύο δράστες να πωλούν γαϊδουρινό κρέας ως µοσχαρίσιο, έχει παραγγείλει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για διασπορά ψευδών ειδήσεων, που εκκρεμεί.

Στο πλαίσιο της έρευνας κλήθηκαν για εξηγήσεις μέλη της οργάνωσης που διατείνονται ότι κρέας από τα κλεμμένα γαϊδούρια κατέληξε σε συγκεκριμένα κρεοπωλεία και σε εστιατόριο.

Για την υπόθεση, είχε ανακοινωθεί από το γραφείο του αντιπεριφερειάρχη κ. Αντ. Χατζηιωάννου ότι από τα µέχρι τότε στοιχεία της αστυνοµίας δεν προέκυψε ότι τα συγκεκριµένα άτοµα έσφαξαν τα γαϊδούρια και διέθεσαν το κρέας τους σε κρεοπωλεία του νησιού.

Η υπόθεση είχε βγει στο φως της δημοσιότητας το 2013, μετά από σχετικές καταγγελίες κατοίκων του νησιού, μετά από τις οποίες συνελήφθησαν οι δύο πρώτοι κατηγορούμενοι.

Οι ίδιοι, κατά την απολογία τους, αρνήθηκαν ότι διέπραξαν το αδίκημα της ζωοκτονίας και παραδέχτηκαν ότι έκλεψαν δύο γαϊδούρια τα οποία θα τους βοηθούσαν σε αγροτικές εργασίες.

Αρνήθηκαν ότι τα κουφάρια από ζώα που βρέθηκαν κοντά στο αγρόκτημά τους προέρχονται από γαϊδούρια και ισχυρίστηκαν ότι πρόκειται για κουφάρια από αίγες, αγελάδες και μοσχάρια.

Ο τρίτος κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι οι δύο πρώτοι του ζήτησαν να τους ακολουθήσει σε μια βόλτα με το αυτοκίνητό τους και ότι δεν γνώριζε ότι στην καρότσα υπήρχαν γαϊδούρια.

Πηγή: dimokratiki.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου