Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Π.Κουρουμπλής:'' Στήριξη του ελληνικού φαρμάκου και προσλήψεις στο ΕΣΥ''



Αποφασισμένος να στηρίξει την ελληνική φαρμακοβιομηχανία εμφανίσθηκε ο νέος υπουργός υγείας μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου στα «Παραπολιτικά Fm 90,1».

Δείτε ποιες είναι ο πρώτες αλλαγές που θα κάνει στο ΕΣΥ

Στις άμεσες προτεραιότητες του είναι η στήριξη της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας δήλωσε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής μιλώντας στον Νίκο Ευαγγελάτο και στα «Παραπολιτικά Fm 90,1»

''Δεν λέω απαραίτητα να είναι Έλληνες αλλά να παράγουν φάρμακο. Να υπάρχουν θέσεις εργασίας ή θα σπάσουμε αυγά αλλά θα υπάρξει κράτος'' Και συνέχισε: ''Η χώρα για να κάνει ανάπτυξη πρέπει να κινηθεί ο χώρος του φαρμάκου. Δεν με ενδιαφέρει αν θα είναι Έλληνες ή ξένοι με ενδιαφέρει να παράξουν έργο''.

Αναφερόμενος στην τοποθέτηση του στην ηλεκτρική καρέκλα του υπουργείου υγείας επισήμανε πως ''δεν θα πήγαινα πουθενά αλλού εκτός από αυτό το υπουργείο γιατί θέλω να παράγω πολιτική και έργο γιατί πάω διαβασμένος''.

Ο νέος υπουργός υγείας ερωτηθείς σχετικά από τον Νίκο Ευαγγελάτο  για τα πρώτα σχέδια του αφού χαρακτήρισε ''πολύπαθο το χώρο του ΕΣΥ υπογράμμισε πως ''οι πολιτικές της τρόικας και οι λαθεμένες πολιτικές έχουν προκαλέσει πολλά και αφόρητα προβλήματα. Υπάρχουν οι ανασφάλιστοι και η κακή στελέχωση των νοσοκομείων''. Εξηγώντας είπε ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι που μπήκαν μαζικά στον χώρο της υγείας είναι πλέον στα όρια της συνταξιοδότησης.

Αναφερόμενος στο ανθρώπινο  δυναμικό του ΕΣΥ είπε ότι και ''οι υπόλοιποι είναι πολύ κουρασμένοι. δεν μπορεί ένας νοσηλευτής που έχει δώσει 30 χρόνια την ψυχή του να συνεχίσει να το κάνει με τον ίδιο τρόπο''.

Έρχονται προσλήψεις

Στην ίδια εκπομπή ο νέος υπουργός προανήγγειλε προσλήψεις οι οποίες θα γίνουν από την εξοικονόμηση χρημάτων. ''Αν ασκηθεί μια διαφορετική πολιτική στο φάρμακο σε λίγο καιρό θα διαπιστωθεί αν έχω δίκιο ή άδικο''.

Μάλιστα έφερε ως παράδειγμα το Βέλγιο το οποίο έχει τον ίδιο πληθυσμό και έχει κέρδη από την έρευνα που υποχρεώνει να κάνουν οι πολυεθνικές και εξοικονομεί 2 δις ενώ διερωτήθηκε: ''τόσα λεφτά έχουν πάρει οι πολυεθνικές δεν πρέπει και αυτοί να προσφέρουν κάτι στην ελληνική οικονομία;''


 Οι πρώτες αλλαγές

Αναφορά για τα άμεσα προβλήματά τους οι ζητήσει από τους διοικητές των νοσοκομείων ο νέος υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής. Όπως δήλωσε νωρίτερα στο mega θα αγγίξει επίσης άμεσα το θέμα των ανασφάλιστων αλλά και θα αλλάξει το rebate στις πολυεθνικές εταιρίες από τ ις οποίες θα ζητήσει και περισσότερες κλινικές μελέτες.

Επίσης ο κ. Κουρουμπλής θα δει το θέμα της συμμετοχής των ασφαλισμένων στην αγορά φαρμάκων η οποία και θα πρέπει να μειωθεί αλλά θα κάνει και νέα διανομή των πόρων από το φάρμακο ώστε να στηρίξει τους πολίτες που δοκιμάζονται.


Πηγή : iatropedia.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου