Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Ποιο είναι το ζεύγος Βαρουφάκη που συζητείται περισσότερο και από το ζεύγος Τσίπρα


Ο νέος Ελληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, είναι σίγουρα το πρόσωπο των ημερών στην Ελλάδα. Εκτός από το γεγονός ότι έχει αναλάβει το πιο κρίσιμο υπουργείο της νέας κυβέρνησης, εκείνο των Οικονομικών, είναι, παράλληλα και ο βουλευτής με τους περισσότερους σταυρούς. Είναι καθηγητής Οικονομικής Θεωρίας στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών και έως πρότινος Διευθυντής του Τομέα Πολιτικής Οικονομίας του ιδίου Τμήματος και επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Τέξας.

Εκτός απ’ τα πανεπιστημιακά και βουλευτικά έδρανα, ο Γιάννης Βαρουφάκης είναι αρθρογράφος και δεινός blogger. Μάλιστα, το ότι αναλάμβανε το Υπ. Οικονομικών το ανακοίνωσε ο ίδιος μέσω του blog του, ώρες πριν ανακοινωθεί επίσημα η νέα κυβέρνηση. Ποιος είναι Ο Γιάννης Βαρουφάκης γεννήθηκε το 1961 σπούδασε Μαθηματικά και Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Έσσεξ και του Μπέρμιγχαμ της Βρετανίας, κάνοντας διατριβή στην οικονομική θεωρία. Δίδαξε στα πανεπιστήμια του Έσσεξ, του Κέμπριτζ και στο Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ. Από το 2000 διδάσκει οικονομική θεωρία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. O 54χρονος Γιάννης Βαρουφάκης (με ένα ν το Γιάνης όπως το υπογράφει ο ίδιος), δήλωνε σε άρθρο του στο protagon «Αθεράπευτα άθεος», ενώ τον περασμένο Απρίλιο έγραψε άρθρο με τίτλο "η Ανύπαρκτη υποψηφιότητα". «Το φαντάζεστε να κατέβαινα στην πολιτική για να απομυζώ από το πτωχευμένο ελληνικό δημόσιο μισθό για να συντηρώ την κόρη μου στους αντίποδες; Να έχω, δηλαδή, γίνει κι εγώ ένας βουλευτής, γραφειοκράτης, υπουργός που βασίζεται στα χρήματα του Μνημονίου για να ζει το παιδί του;»

Πάντως, λίγο μετά την ανακοίνωση της ανάληψης του υπουργικού θώκου, έγραψε στο blog του ένα συγκινητικό κείμενο με τίτλο: «Αντί υπόσχεσης, αντί ευχαριστιών», όπου αναφέρει ότι μπαίνοντας στο Υπουργείο Οικονομικών θα σκέφτεται τα λόγια ενός μεταφραστή που γνώρισε λίγες μέρες προηγουμένως, ο οποίος του αποκάλυψε ότι είναι άστεγος, βρίσκει δουλειά πολύ αραιά και βλέπει το παιδί του μια φορά το μήνα. Αίσθηση προκάλεσε επίσης, η προ ημερών σε συνέντευξή του στο CNN, στην οποία έδειξε και τις γνώσεις του για τη …ροκ μουσική: «Η Ελλάδα είναι απολύτως μη αναστρέψιμα δεσμευμένη να μείνει στην ευρωζώνη. Το πρόβλημα είναι ότι από τη στιγμή που μπήκες, είναι όπως το τραγούδι των Eagles ‘Hotel California’: μπορείς να κάνεις τσεκ άουτ όποτε θες αλλά δεν μπορείς να φύγεις ποτέ».

Η καλλιτέχνης σύζυγός του Ο ίδιος ο κ. Βαρουφάκης πολλές φορές στα social media αναφέρεται και στον άνθρωπο που είναι δίπλα του, τη εικαστικό Δανάη Στράτου, ανεβάζοντας φωτογραφίες που έχει τραβήξει η ίδια. Η εντυπωσιακή σύζυγός του είναι η εικαστικός Δανάη Στράτου, μέλος της γνωστής πατρινής οικογένειας Στράτου, της Πειραϊκής Πατραϊκής, κόρη του Φαίδωνα Στράτου και της Ελένης Πόταγα - Στράτου.

Η μητέρα της είναι επίσης γνωστή γλύπτρια και εικαστικός και παρά τις λίγες σχετικά εκθέσεις της, θεωρείται ένας αληθινός θρύλος της σύγχρονης ελληνικής τέχνης. Τη Δανάη Στράτου το ελληνικό κοινό την έχει γνωρίσει μέσω διάφορων εκθέσεων. Έχει σπουδάσει Καλές Τέχνες με ειδίκευση στη Γλυπτική στο Central St. Martins College of Art and Design του Λονδίνου και τα τελευταία 15 χρόνια η δουλειά της εκτίθεται συστηματικά σε ατομικές και σημαντικές ομαδικές εκθέσεις διεθνώς. Δημιουργεί μεγάλης κλίμακας εικαστικές εγκαταστάσεις και περιβάλλοντα τόσο σε εξωτερικούς όσο και εσωτερικούς χώρους. Στη δουλειά της την απασχολούν θέματα που έχουν να κάνουν με τη φύση και το περιβάλλον και τη θέση του ανθρώπου μέσα σε αυτά.

Πηγή: ΑΠΕ, philenews.com


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου