Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

Οι Αμερικανοί ψηφίζουν Ελλάδα. Αυξάνεται το κύμα τουριστών από τις ΗΠΑ




Περαιτέρω αύξηση της τουριστικής κίνησης από τις Ηνωμένες Πολιτείες προς την Ελλάδα αναμένεται το 2015. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα κρατήσεις και τα στοιχεία που συγκεντρώνει το γραφείο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) στη Νέα Υόρκη, διαφαίνεται «σημαντική αύξηση» του αριθμού των κρατήσεων τουριστικών πακέτων, η οποία αποδίδεται κυρίως στην υποχώρηση του ευρώ έναντι του δολαρίου.

Το ενδιαφέρον των Αμερικανών για να επισκεφθούν την Ελλάδα διαπιστώνεται και κατά την ετήσια ταξιδιωτική έκθεση που πραγματοποιεί η εφημερίδα «Νιου Γιορκ Τάιμς» (The New York Times Travel Show), στον εκθεσιακό-συνεδριακό κέντρο Τζάκομπ Τζάβιτς, στη δυτική πλευρά του Μανχάταν, από τις 23 μέχρι τις 25 Ιανουαρίου.

«Η έκθεση είναι από τις πιο σημαντικές» δήλωσε ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Γιώργος Ηλιόπουλος, προσθέτοντας ότι «γι' αυτό, ο ΕΟΤ φροντίζει ώστε η Ελλάδα να είναι παρούσα και, για μια ακόμη φορά, αποδεικνύεται ότι είμαστε ένας ελκυστικός προορισμός για όλους».

Ο κ. Ηλιόπουλος επεσήμανε ότι «από την Αμερική είχαμε μεγάλη αύξηση αφίξεων στην Ελλάδα κατά την περσινή χρονιά. Και το γεγονός ότι το δολάριο ενισχύεται σε σχέση με το ευρώ, η Ελλάδα γίνεται ακόμα πιο ελκυστική. Ο μέσος Αμερικανός τουρίστας ξοδεύει περισσότερα χρήματα στις διακοπές του απ' ότι ξοδεύει ο μέσος Ευρωπαίος τουρίστας και η αμερικανική αγορά είναι πραγματικά μια πολύ καλή αγορά για το τουριστικό προϊόν που έχουμε».

Καταλήγοντας, τόνισε ότι «τα μηνύματα είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρα και για τη φετινή χρονιά. Αν συνεχιστεί κι αυτή η τάση με το ευρώ, η Ελλάδα θα γίνει ένα εξαιρετικό ανταγωνιστικό προϊόν, σε σχέση με άλλους προορισμούς».

Η διευθύντρια του ΕΟΤ στις Ηνωμένες Πολιτείες, Γρηγορία Καματερού, δήλωσε ότι «είχαμε μια χρυσή τουριστική χρονιά για την Ελλάδα το 2014. Η αμερικανική αγορά έδειξε τις δυνατότητές της. Από την πτωτική πορεία, έχουμε πλέον μία εκπληκτική άνοδο από την Αμερική».

Η επικεφαλής του Γραφείου του ΕΟΤ στις ΗΠΑ ανέφερε ότι «οι προκρατήσεις πάνε καταπληκτικά για το 2015. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, θα πάμε ακόμα πολύ καλύτερα φέτος, σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Είμαστε πολύ περήφανοι γι' αυτό το αποτέλεσμα. Αυτή είναι μια σημαντική έκθεση και μας δίνετε η ευκαιρία να προβάλουμε τον ελληνικό τουρισμό στην αμερικανική αγορά, μέσα στα πλαίσια των στοχευμένων ενεργειών της κεντρικής υπηρεσίας μας, του Υπουργείου Τουρισμού. Διαδικτυακά η Ελλάδα είναι παντού. Νομίζω ότι το άνοιγμα που έγινε σε νέες αγορές, σε νέους τομείς, έδωσε καρπούς».

Στην έκθεση της «Νιου Γιορκ Τάιμς» συμμετέχουν επίσης οργανισμοί και εταιρείες που διαθέτουν πακέτα διακοπών για την Ελλάδα. Ανάμεσα στους επισκέπτες, κατά την πρώτη μέρα της έκθεσης, ήταν κυβερνητικοί αξιωματούχοι και διπλωμάτες αρκετών χωρών. Από πλευράς Ελλάδας, εκτός από τον κ. Ηλιόπουλο έδωσαν το παρών τους ο πρόξενος Μάνος Κουμπαράκης, ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών, Νίκος Παπακωνσταντίνου, ο εμπορικός ακόλουθος Απόστολος Ντιγκμπασάνης και ο ναυτικός ακόλουθος στη Νέα Υόρκη, Νικόλαος Πασσάδης.

Στην έκθεση συμμετέχουν 500 και πλέον εκθέτες από 150 χώρες.



Πηγή : thebest.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου