Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Σαμαράς: Ο ΣΥΡΙΖΑ απειλεί να τινάξει στον αέρα την Ελλάδα



Με σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ για τις θέσεις του κατά των επενδύσεων και της ανάπτυξης που φέρνουν στην Ελλάδα και με το αισιόδοξο μήνυμα ότι η ΝΔ «θα είναι κυβέρνηση την Δευτέρα» έκλεισε την προεκλογική εκστρατεία ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, με ομιλία στην κεντρική συγκέντρωση της ΝΔ, στο κλειστό γήπεδο του Τάε Κβον Ντο, στο Παλαιό Φάληρο.

Είπε ακόμη ότι τα τελευταία χρόνια, ο ίδιος έχει αναπτύξει μια πολύ καλή σχέση με τους ευρωπαίους ηγέτες και, καλώντας τους πολίτες να επιλέξουν ποιον θέλουν «καπετάνιο στο τιμόνι της χώρας», τόνισε: «Εγώ θα μετέχω και θα συνδιαμορφώνω, ο κ.Τσίπρας θα απέχει και θα συμμορφώνεται».
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είπε πως όταν στην Ευρώπη θα βρέχει ευρώ, ο ΣΥΡΙΖΑ θα κρατάει ομπρέλες, καθώς λέει όχι στην ρευστότητα και στις επενδύσεις "φρενάροντας" τη μείωση της ανεργίας.

Σημείωσε δε πως οι πιέσεις που μπορούν να ασκηθούν στη χώρα δεν αποκλείεται να είναι και ασφυκτικές σε σημείο να μπει τέλος στη ρευστότητα των τραπεζών και πλαφόν στις αναλήψεις που θα μπορούν να κάνουν οι πολίτες όπως έγινε και στην Κύπρο.
«Λένε ότι δεν αναγνωρίζουμε τις υποχρεώσεις μας», είπε ο Αντώνης Σαμαράς για τον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως το κόμμα της Αριστεράς οδηγεί τη χώρα ολοταχώς στην χρεοκοπία.

Ο κ.Σαμαράς ισχυρίστηκε πως τα σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ για αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ με φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας δεν αποτελούν «ελπίδα» αλλά «λεπίδα» για τη μεσαία τάξη και πρόσθεσε πως το κόμμα της Αριστεράς ετοιμάζει φοροκαταιγίδα.
Σχολιάζοντας τα όσα έχει δηλώσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για υπαγωγή του ΣΔΟΕ και της ΕΥΠ στο γραφείο του πρωθυπουργού είπε: «Αυτά είναι για άλλες χώρες κ. Τσίπρα».

Ο πρόεδρος της ΝΔ, σημείωσε πως την Κυριακή συγκρούονται ο κόσμος των επενδύσεων και του σύγχρονου ευέλικτου κράτους και ο κόσμος των κομματικών στρατών και του κρατισμού.
«Κάνω σήμερα προσκλητήριο αγώνα, προσκλητήριο ενότητας», είπε ο Αντώνης Σαμαράς προσβλέποντας να προσεγγίσει όσο το δυνατό περισσότερους ψηφοφόρους από τους αναποφάσιστους πολίτες, που όπως ο ίδιος είπε είναι ένας στους πέντε για πρώτη φορά σε εκλογική αναμέτρηση στην Ελλάδα.
Οι τελευταίες συνεντεύξεις
Ο κ.Σαμαράς, στην τελευταία συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» τονίζει ότι δεν θα υπάρξουν άλλοι φόροι και περικοπές στα εισοδήματα των πολιτών και ότι η χώρα βγαίνει σταδιακά από τα μνημόνια.
Τον κίνδυνο να μην μπορέσει η Ελλάδα να αποκτήσει «μερίδιο» στο αναπτυξιακό πακέτο του Μάριο Ντράγκι επεσήμανε ο κ. Σαμαράς, σε συνέντευξη του το πρωί στον ΑΝΤ1, ενώ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ.
«Ερχεται η ΕΚΤ και δίνει 1,1 τρισ. ευρώ στην Ευρώπη. Αυτά τα χρήματα είπαν ότι για να τα πάρει η Ελλάδα, θα πρέπει να έχει λήξει η αξιολόγηση, που πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τέλος του μήνα», εξήγησε ο κ. Σαμαράς. Οπως χαρακτηριστικά «μπορεί την ώρα που θα βρέχουν τα λεφτά εμείς να μην πάρουμε ούτε μία σταγόνα».


Πηγή : ethnos.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου