Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Συνελήφθη απότακτος αστυνομικός συνεργός του Ξηρού


Δύο μέλη του "υπηρεσιακού βραχίονα" της ομάδας του Χριστόδουλου Ξηρού συνελήφθησαν το απόγευμα της Τρίτης στην Καλαμάτα. Πρόκειται για έναν έλληνα, απότακτο αστυνομικό, 54 ετών και έναν αλβανό 37 ετών, σε βάρος των οποίων είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης απο τον Ειδικό Εφέτη Ανακριτή ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση.

Ο απότακτος αστυνομικός φέρεται να είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Χριστόδουλο Ξηρό. Αμέσως μετα τη σύλληψή του στην Ανάβυσσο, οι δύο συνεργοί του κατέφυγαν σε σπίτι του απότακτου αστυνομικού κοντά στο Γύθειο. Και οι δύο άνδρες έχουν ποινικό παρελθόν. Ο μεν αλβανός είχε κατηγορηθεί για ληστεία σε περίπτερο αλλά και για υποθέσεις ναρκωτικών, ο δε απότακτος αστυνομικός για συμμετοχή σε κύκλωμα λαθρεμπορίας τσιγάρων που ειχε εξαρθρωθεί πριν από ενάμιση χρόνο στην Πελοπόνησο.

Ο αλβανός κυκλοφορούσε με το όνομα Θεοχάρης Χρυσάκης και ήταν ο άνθρωπος που είχε νοικιάσει τον περασμένο Ιούνιο την μονοκατοικία στην Ανάβυσσο στην οποία συνελήφθη ο Χριστόδουλος Ξηρός το μεσημέρι της 3ης Ιανουαρίου.  Όπως προκύπτει από τη δικογραφία για την υπόθεση, αποσπάσματα της οποίας έχει ήδη δημοσιεύσει η "Κ", ο 37χρονος το διάστημα μεταξύ 15 έως 25 Μαϊου 2014 επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον ιδιοκτήτη του ακινητου στην Ανάβυσσο , του συστήθηκε ως "Θεοχάρης" και του ανέφερε ότι ενδιαφέρεται για την ενοικίαση του σπιτιού. Τρεις ημέρες μετά την πρώτη επικοινωνία του ιδιοκτήτη με τον "Θεοχάρη" οριστηκε συνάντηση των δύο προκειμένου να κλείσει οριστική συμφωνία για τη μίσθωση αντί 250 ευρώ τον μήνα.

"Στη συνάντηση ο εν λόγω άνδρας εμφανίστηκε ντυμένος με στολή υπαξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ ήταν ηλικίας περίπου 30 ετών, ύψους 1.85, γεροδεμένος, μελαχρινός, με στενό πρόσωπο, χωρίς γένια , κοντά μαυρα μαλλιά και σκουρόχρωμα μάτια" αναφέρουν τα δικαστικά έγγραφα.

Ο "Θεοχάρης", σύμφωνα με την έρευνα, επέδειξε στη συνάντηση πλαστή ταυτότητα με στοιχεία Χρυσάκης Θεοχάρης του Παναγιώτη και ημερομηνία έκδοσης 9.5.2013.

Από την εξέταση των μαρτύρων προέκυψε επίσης ότι ο συγκεκριμένος άνδρας κυκλοφορούσε αρχικά με ένα παλιό κόκκινο Renault και στη συνέχεια με ένα παλαιού τύπου κίτρινο Citroen.

Επιπλέον, ιδιοκτήτρια φαρμακείου στην περιοχή κατέθεσε στην ΕΛ.ΑΣ. ότι ο ¨Θεοχάρης¨ είχε επισκεφθεί το φαρμακείο της λίγο πριν τα Χριστούγεννα φορώντας βερμούδα και παρατήρησε ότι είχε τατουάζ στην κνήμη του ενός ποδιού και στα χέρια του.

Τέλος, γυναίκα κάτοικος της περιοχής είχε καταθέσει ότι ο 37χρονος είχε συχνά πρόβλημα στο βάδισμα του εξαιτίας συχνών τραυματισμών του στα πόδια, τους οποίους ο ίδιος είχε αποδώσει στη δουλειά του ως υπαξιωματικός του Λιμενικού Σώματος.

Οι δύο συλληφθέντες μεταφέρθηκαν στην Αθήνα, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες της της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση, κατασκευής, προμήθειας και κατοχής από κοινού εκρηκτικών υλών και βομβών, παράνομης κατοχής πολεμικών τυφεκίων, πιστολιών, χειροβομβίδων, πυρομαχικών, εκρηκτικών μηχανισμών και άλλων ειδών πολεμικού υλικού, πλαστογραφίας, άλλων εγκληματικών πράξεων και υπόθαλψης εγκληματία. Εντός της ημέρας αναμένεται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα.

Οπως αποκαλύφθηκε μετά την σύλληψή του, στις 3 Ιανουαρίου, ο Ξηρός σχεδίαζε επίθεση στις φυλακές Κορυδαλλού, στο πλαίσιο της οποίας θα επιχειρείτο ομαδική απόδραση των μελών της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς».


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου