Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Επιμένει ο Τόλιος: Επίσημη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ η στάση πληρωμών


Με δήλωσή του στη ραδιοφωνική εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου στον σταθμό Παραπολιτικά 90.1 fm, ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Β΄ Αθήνας, Γιάννης Τόλιος, επιμένει ότι η επίσημη θέση του κόμματος είναι η στάση πληρρωμών τόκων προκειμένου να διαμορφωθεί δυνατότητα πιο ομαλής αποπληρωμής του χρέους.

Ο οικονομολόγος και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε ότι η στάση πληρωμών δεν είναι δική του θέση αλλά περιλαμβάνεται στην προεκλογική και ευρωεκλογική διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ.

"Στην προεκλογική μας ευρωεκλογική διακήρυξη τονίζεται ότι η αποπληρωμή του χρέους θα γίνει με αναπτυξιακή και κοινωνική ρήτρα, αφού πρώτα εξασφαλιστεί μια μικρή περίοδος διακοπής αποπληρωμής των τόκων και χρεολυσίων. Για την επίτευξη των στόχων θα αξιοποιηθούν στην περίπτωση εκβιασμού όλα τα όπλα. Η διακοπή πληρωμών, η καταγγελία για πρόκληση ζημιάς σε βάρος της χώρας μας με στόχο τη διάσωση του ευρώ και τόσα άλλα", είπε ο κύριος Τόλιος, συμπληρώνοντας ότι πρόκειται για θέσεις που ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εκφράσει και στις ευρωεκλογές.

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε επίσης ότι οι δηλώσεις του παραποιούνται εσκεμμένα, και ότι έχει τονίσει πως ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση δεν πρόκειται να προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες, παρά μόνο αν υπάρξουν εκβιασμοί από τους δανειστές και ότι σε μια τέτοια περίπτωση η Ελλάδα θα βγάλει έντοκα γραμμάτια τα οποία θα πληρώσουν οι Έλληνες καταθέτες "όχι υποχρεωτικά".


Πηγή : pathfinder.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου