Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Προσαγωγές τεσσάρων ατόμων στην Αθήνα σε σχέση με τον ισλαμιστικό πυρήνα στο Βέλγιο


Στην προσαγωγή τεσσάρων ατόμων από την περιοχή του Παγκρατίου προχώρησε η αστυνομία σε σχέση με τις έρευνες για τον μαροκινής καταγωγής εγκέφαλο του τζιχαντιστικού πυρήνα που σχεδίαζε επιθέσεις στο Βέλγιο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο ένας εκ των προσαχθέντων φέρεται να είναι ο φερόμενος ως εγκέφαλος. Όλα τα άτομα εξετάζονται και τα στοιχεία τους θα σταλούν στο Βέλγιο.

Σύμφωνα με πηγές από την αστυνομία, κατά την προσαγωγή του ο φερόμενος ως εγκέφαλος έδωσε στις ελληνικές Αρχές το όνομα Ομάρ, αλλά δεν έχει γίνει σαφές εάν είναι πλαστό όνομα ή κωδική ονομασία.

Επίσης, πάνω του βρέθηκε κινητό τηλέφωνο, ο αριθμός του οποίου αντιστοιχεί σε αριθμό που παρακολουθούσαν οι Αρχές του Βελγίου, στοιχείο το οποίο κάνει την ελληνική αστυνομία να πιστεύει πως έχει στα χέρια της τον εγκέφαλο του τζιχαντικού πυρήνα, αν και περιμένουν την τελική επιβεβαίωση από το Βέλγιο μετά την ταυτοποίηση των στοιχείων του.

Βελγικά ΜΜΕ είχαν αναφέρει πως ο φερόμενος ως εγκέφαλος του πυρήνα, ο 27χρονος Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ, επικοινωνούσε τηλεφωνικά με κρατούμενο στη Λιέγη (τις ημέρες κοντά στην Πρωτοχρονιά) και τα τηλεφωνήματα προέρχονταν από ελληνικό έδαφος.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, σήμα της Interpol Βελγίου έφτασε στην Αθήνα την Παρασκευή και άμεσα η Αντιτρομοκρατική και ΕΥΠ τον εντόπισαν και τον προσηγαγαν μαζί με άλλα τρία άτομα.

Οι έρευνες ξεκίνησαν την Παρασκευή, και ο κύριος όγκος των προσαγωγών έγινε το Σάββατο.

Η αστυνομία τώρα κάνει φύλλο και φτερό το διαμέρισμα στο Παγκράτι, όπως επίσης ερευνά τις επαφές των προσαχθέντων στην Αθήνα και τις δραστηριότητές τους.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον μεγάλων ξένων ειδησεογραφικών δικτύων.

Το βράδυ της Πέμπτης είχε γίνει η αιματηρή αντιτρομοκρατική επιχείρηση στο Βερβιέ.

Στο πλαίσιο της έρευνας βρέθηκαν κι άλλα κινητά τηλέφωνα, για τα οποία θα ζητηθεί άρση απορρήτου ώστε να διαπιστωθεί εάν ήταν εκείνα μέσω των οποίων είχαν γίνει τα τηλεφωνήματα στα μέλη του πυρήνα στο Βέλγιο.



Πηγή : tanea.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου