Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Θρίλερ με την εκτέλεση του Ιάπωνα ομήρου





Σε φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα απεικονίζεται ο δεύτερος όμηρος να μιλάει για την εκτέλεση του πρώτου από το Ισλαμικό Κράτος, κρατώντας μια φωτογραφία με τη σορό του

Λίγη ώρα αφότου το ιαπωνικό πρακτορείο Kyodo μετέδωσε ότι οι δύο Ιάπωνες όμηροι των τζιχαντιστών, ο 47χρονος Κέντζι Γκότο και ο 42χρονος Χαρούνα Γιακάουα είναι ζωντανοί, μια φωτογραφία που αναρτήθηκαν στο Διαδίκτυο «έδειχνε» πως ο δεύτερος άντρας εκτελέστηκε τελικά από τους ακραίος ισλαμιστές.

Την πληροφορία μετέδωσε πρώτη μέσα από την ιστοσελίδα της η οργάνωση SITE -που παρακολουθεί τις κινήσεις των τζιχαντιστών στο Διαδίκτυο- ενώ σε ηχητικό ντοκουμέντο που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο, ο δεύτερος όμηρος φέρεται να μιλάει για την εκτέλεση του φίλου του, Χαρούνα Γιακάουα, κρατώντας μια φωτογραφία από την εκτέλεση, ενώ παράλληλα εκλιπαρεί για τη ζωή του.

Ειδικότερα, ο Κέντζι Γκότο ακούγεται να λέει ότι οι τζιχαντιστές σκότωσαν τον Γιακάουα, κατηγορεί τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε για τον θάνατό του φίλου του και λέει πως και ο ίδιος θα πεθάνει αν δεν γίνουν δεκτά τα αιτήματα των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους, οι οποίοι πλέον δεν ζητούν λύτρα 200 εκατ. δολαρίων, αλλά την αποφυλάκιση του μαχητή «Σατζίντα αλ-Ρισάουι», που φέρεται να κρατείται στην Ιορδανία.

Η ιαπωνική κυβέρνηση, η οποία λίγες ώρες πριν τη ανάρτηση του βίντεο είχε ανακοινώσει πως θα έκανε τα πάντα για να σώσει τους δύο άντρες, χαρακτήρισε το υλικό με τον όμηρο «απαράδεκτο και αηδιαστικό», ενώ στο Τόκιο ήδη έχει συγκληθεί έκτακτο υπουργικό συμβούλιο για να εξεταστεί αν το βίντεο είναι αυθεντικό.

Όμως, δεν είναι μόνο η ιαπωνική κυβέρνηση που αμφισβητεί τη γνησιότητα του βίντεο, αφού πολλοί ειδικοί υποστηρίζουν πως η φωτογραφία με τον όμηρο είναι προϊόν ψηφιακής επεξεργασίας, ενώ αρκετοί είναι εκείνοι που κάνουν λόγο για μια «κακόγουστη φάρσα».

Ο Χαρούνα Γιακάουα

Σημειώνεται πως τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης ζητούσαν από την ιαπωνική κυβέρνηση λίτρα ύψους 200 εκατ. δολαρίων για να αφήσουν ελεύθερους τους δύο άντρες και είχαν ορίσει τελεσίγραφο 72 ωρών. Η προθεσμία εξέπνευσε το πρωί της Παρασκευής, χωρίς κάποιο μήνυμα από την πλευρά της οργάνωσης.

Ο Κέντζίι Γκότο είναι γνωστός ανεξάρτητος δημοσιογράφος και σκηνοθέτης ντοκιμαντέρ, ενώ ο Χαρούνα Γιουκάουα φέρεται να είχε πάει στη Συρία για να δημιουργήσει μια ιδιωτική στρατιωτική κατασκευαστική εταιρεία.


Πηγή : protothema.gr



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου