Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Εντοπίστηκαν οι τρεις δράστες του μακελειού στο Παρίσι


Δεν επιβεβαιώνει τη σύλληψή τους το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας - Τρεις Γάλλοι μουσουλμάνοι αιματοκύλισαν το περιοδικό Charlie Hebdo - Δύο αδέρφια και ένας 18χρονος αναζητούνται από την αστυνομία - Είχαν επιστρέψει στη χώρα από τη Συρία το περασμένο καλοκαίρι

Εντοπίστηκαν, σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης οι τρεις δράστες του μακελειού στο Παρίσι. Η γαλλική εφημερίδα Liberation, μετέδωσε το βράδυ της Τετάρτης, ότι οι τρεις δράστες της επίθεσης στο περιοδικό Charlie Hebdo συνελήφθησαν στην πόλη Ρεμς, όμως γρήγορα ανασκεύασε το ιντερνετικό της πρωτοσέλιδο.



Το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών δεν επιβεβαιώνει τη σύλληψη των δραστών και συνιστά προσοχή στη μετάδοση των ειδήσεων για τα γαλλικά μέσα.

Πάντως, ο αγγλικός Guardian ανέφερε πως εκπρόσωπος της γαλλικής αστυνομίας επιβεβαίωσε τη σύλληψη στον ανταποκριτή του στο Παρίσι.


Η γαλλική εφημερίδα Le Point ανέφερε πως πρόκειται για δύο αδέρφια γαλλικής καταγωγής 32 και 34 ετών και έναν 18χρονο, ο οποίος φοιτούσε σε σχολείο στην Reims.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα δύο αδέρφια έχουν γεννηθεί στο 10ο διαμέρισμα της γαλλικής πρωτεύουσας ενώ φέρονται να έχουν επιστρέψει από τη Συρία το περασμένο καλοκαίρι.

Ανεπιβεβαίωτες προς το παρόν πληροφορίες αναφέρουν ότι δράστες είναι:

- ο Said Kouachi γεννηθείς το 1980
- ο Chèirf Kouachi γεννηθείς το 1982 και
- ο Hamyd Mourad γεννηθείς το 1996

Στο Διαδίκτυο μάλιστα κυκλοφόρησαν και οι φωτογραφίες των δύο αδερφών.



Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι η γαλλική αστυνομία πραγματοποίησε έρευνα και σφράγισε δύο σπίτια χωρίς, ωστόσο, να προχωρήσει σε κάποια προσαγωγή.

Στις έρευνες ανακοίνωσε ότι συμμετέχει και το FBΙ το οποίο  θα προσφέρει κάθε είδους βοήθεια προκειμένου να συλληφθούν το συντομότερο δυνατόν οι δράστες της άνανδρης αυτής επίθεσης.

Το τρομοκρατικό χτύπημα στο σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo στο οποίο έχασαν τη ζωή τους δώδεκα άνθρωποι αποτελεί την πιο αιματηρή επίθεση επί γαλλικού εδάφους μετά το 1961 κατά την περίιοδο, δηλαδή, του γαλλοαλγερινού πολέμου.

Το άκουσμα της είδησης μιας τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι με δώδεκα νεκρούς προκάλεσε ρίγη τρόμου και έκρηξη του συναγερμού κατά της τρομοκρατίας σε όλη την ευρώπη στη σκια των πληροφοριών όλου του προηγούμενου διαστήματος που θέλουν ευρωπαίους πολίτες να έχουν πολεμήσει στο πλευρό των τζιχαντιστών και να σχεδιάζουν να επιστρέψουν στις πατρίδες τους προκειμένου από εκεί να συνεχίσουν τον αγώνα του Ισλαμικού Κράτους.

Ήδη σε Ιταλία, Βέλγιο, Ισπανία και Βρετανία συνεδρίασαν εκτάκτως όλες οι αντιτρομοκρατικές επιτροπές ενώ οι κυβερνήσεις σε Ρώμη και Μαδρίτη ανέβασαν ήδη στο μέγιστο επίπεδο τον συναγερμό κατά ενδεχόμενης τρομοκρατικής επίθεσης.

Παρόλα αυτά οι Γάλλοι δεν δείχνουν να τρομοκρατούνται από ό,τι συνέβη το μεσημέρι της Τετάρτης στο Παρίσι καθώς κατά χιλιάδες βγήκαν στους δρόμους το βράδυ της ίδιας ημέρας (15.000 στο Παρίσι, 10.000 στη Λιόν, 10.000 στην Τουλούζη και 5.000 στη Μπορντό) προκειμένου να φωνάξουν Je suis Charlie (είμαστε όλοι Charlie).


Πηγή : protothema.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου