Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Ν. Παππάς: Θα επαναδιαπραγματευτούμε τα πάντα



«Βεβαίως θα έχουμε ένα πρόγραμμα, αλλά δεν θα το λέμε μνημόνιο, θα πάμε σε μία συμφωνία», δήλωσε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς σε συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ FM.
Σύμφωνα με τον κ. Παππά, ο ΣΥΡΙΖΑ θα επαναδιαπραγματευτεί τα πάντα, αλλά δεν δέχεται το μνημόνιο και πρόσθεσε ότι ο ίδιος ο Ντράγκι και ο Κερέ έχουν δηλώσει ότι είναι έτοιμοι να συζητήσουν ποιες μεταρρυθμίσεις θα εφαρμοστούν από την επόμενη κυβέρνηση.

«Αυτό το πρόγραμμα είναι καταστροφικό. Δεν θα εφαρμοστεί και θα αποδοκιμαστεί την Κυριακή το βράδυ και νομίζω ότι έχουμε όλες τις δυνατότητες και θα έχουμε και το πολιτικό εκτόπισμα, μετά την εντολή του λαού, να συμφωνήσουμε με τους εταίρους μας σε ένα καλύτερο πρόγραμμα».
Σημείωσε μάλιστα πως «έχει τεθεί πάλι ένα ασφυκτικό deadline, που όλως τυχαίως είναι λίγο μετά τις εκλογές και μετά από αυτό θα επέλθει, λέει, καταστροφή». Ο κ. Παππάς υπογράμμισε πως δεν υπάρχει αυτό το deadline, τονίζοντας πως οι εταίροι μας δηλώνουν, εννοούν και υπονοούν ότι θα υπάρξει χρόνος για διαπραγμάτευση.

Πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να δεσμευτεί στην εφαρμογή μέτρων για τα οποία έχει δεσμευτεί η προηγούμενη κυβέρνηση.

Σε ό,τι αφορά τις μετεκλογικές συνεργασίες, ο κ. Παππάς είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει ευρύτερες συναινέσεις, «γιατί η κυβέρνησή μας θα είναι κυβέρνηση όλων των Ελλήνων. Μάλιστα, δεν απέκλεισε τη συμμετοχή στελεχών άλλων κομμάτων σε μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

«Η τιτάνια προσπάθεια που πρέπει να ξεκινήσει από το πρωί της Δευτέρας για να κλείσουμε τις μνημονιακές πληγές χρειάζεται ευρύτερες συναινέσεις, τις οποίες θα αναζητήσουμε και στο θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για την αύξηση των δημοσίων εσόδων, πρότεινε την επιτάχυνση των ελέγχων στη λίστα Λαγκάρντ και στη λίστα των εμβασμάτων του εξωτερικού, «τα οποία είναι 54.000 και έχουν ελεγχθεί μόλις 700 υποθέσεις με βεβαίωση εσόδων 340 εκατ. ευρώ» καθώς και την επίσπευση των ελέγχων στα τελωνεία και στα GPS στα βυτιοφόρα.


Πηγή : naftemporiki.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου