Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Στην τελική ευθεία για τα ψηφοδέλτια των κομμάτων



Το όνομα του πρύτανη Πανεπιστημίου Αθηνών Θεόδωρου Φορτσάκη ακούγεται έντονα για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ. Ανοιχτό ακόμα το ενδεχόμενο ένταξης της Ραχήλ Μακρή στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η στελέχωση των ψηφοδελτίων των κομμάτων ενόψει των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου, καθώς σήμερα Παρασκευή λήγει η προθεσμία για την υποβολή των ονομάτων των υποψηφίων, με εξαίρεση τα ψηφοδέλτια επικρατείας που μπορούν να ανακοινωθούν και λίγο πριν τις κάλπες.

Στη Νέα Δημοκρατία, μετά την ένταξη της Άντζελας Γκερέκου και του Βασίλη Οικονόμου στα ψηφοδέλτια του κόμματος φαίνεται να «κλειδώνει», σύμφωνα με πληροφορίες, η τοποθέτηση του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεόδωρου Φορτσάκη ως επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Εν τω μεταξύ, τις διαφωνίες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τις αντιρρήσεις τοπικών οργανώσεων ανέλαβε να γεφυρώσει η κεντρική επιτροπή του κόμματος, που συνήλθε χθες Πέμπτη σε κλειστή συνεδρίαση.

Στις λίστες που θα καταθέσει η Κουμουνδούρου δεν θα συμπεριλαμβάνονται τελικά μεμονωμένα στελέχη της ΔΗΜΑΡ, ενώ παράλληλα «κόπηκε» και η πρώην βουλευτής της ΑΝΕΛ Χρυσούλα Γιαταγάνα.

Αντίθετα, άγνωστο παραμένει το τι θα γίνει με την επίσης πρώην βουλευτή των ΑΝΕΛ Ραχήλ Μακρή. Πληροφορίες θέλουν τον Αλέξη Τσίπρα να έχει αναλάβει προσωπικά το θέμα, με σενάριο να η κ. Μακρή να είναι υποψήφια στην Κοζάνη.

Αβέβαιο παραμένει επίσης το εάν θα είναι υποψήφιος στη Θεσσαλονίκη ο Χάρρυ Κλυνν, με όλες τις πληροφορίες να συγκλίνουν ωστόσο πως πως ο διάσημος καλλιτέχνης θα ενταχθεί τελικά στα ψηφοδέλτια της Κουμουνδούρου. Πολύ κοντά στο να «κλειδώσει» είναι και το όνομα του οικονομολόγου Γιάννη Βαρουφάκη.

Στο Επικράτειας εν τω μεταξύ, αναμένεται να υπάρξουν εκπλήξεις με ονόματα που είναι καθαρά εκτός του χώρου της αριστεράς. Μεταξύ άλλων, αναμένεται να συμπεριληφθούν απόστρατος αξιωματικός των ενόπλων δυνάμεων και ανώτατος δικαστικός.

Την ίδια ώρα, ο Μίκης Θεοδωράκης κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι τον μεταχειρίστηκε πριν από τις εκλογές του 2012 για να αυξήσει την εκλογική του δύναμη.


Πηγή: skai.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου