Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

Χαγιάτ Μπουμεντιέν: Αυτή είναι η γυναίκα που κυνηγά όλη η Γαλλία



Συνεχίζεται το ανθρωποκυνηγητό στη Γαλλία, μετά την εξουδετέρωση των απαγωγέων σε δύο διαφορετικά σημεία στο ανατολικό τμήμα και τα προάστια του Παρισιού χτες, με την Χαγιάτ Μπουμεντιέν, να βρίσκεται στο στόχαστρο των αρχών.
Πρόκειται για τη σύντροφο του Αμεντί Κουλιμπαλί, του απαγωγέα που σκοτώθηκε από άνδρες της αντιτρομοκρατικής ενώ κρατούσε όμηρους σε εβραϊκό παντοπωλείο. Η γαλλική αστυνομία την περιγράφει ως «οπλισμένη και επικίνδυνη».

Οπως είπε ο επικεφαλής της εισαγγελίας Φρανσουά Μολάν, οι Αρχές εστιάζουν ταχύτατα την προσοχή τους στην Μπουμεντιέν, που βρισκόταν με τον 32χρονο Κουλιμπαλί όταν σκοτώθηκε η αστυνομικός στο Παρίσι την Πέμπτη.



Αμέσως μετά εξαφανίστηκαν και οι δύο, για να ακολουθήσει την Παρασκευή η ένοπλη εισβολή και η ομηρεία στο εβραϊκό παντοπωλείο Hypercasher κοντά στο Porte de Vincennes, στα ανατολικά του Παρισιού.

Η Le Monte δημοσιεύει σειρά φωτογραφιών όπου φέρεται να απεικονίζεται το ζευγάρι το 2010.



Σε μία από αυτές, η 26χρονη φέρεται να φοράει νικάμπ, το πέπλο που καλύπτει όλο το πρόσωπο της γυναίκας και έχει απαγορευτεί στην Γαλλία.

Στο χέρι της κρατάει μία βαλίστρα, με την οποία «σημαδεύει» το φακό.



Οπως είπε ο Μολάν, η έρευνα θα «εστιάσει στον εντοπισμό των συνεργατών, της χρηματοδότησης των πράξεών τους και στις οδηγίες και τη βοήθεια που μπορεί να έλαβαν είτε εντός της Γαλλίας είτε από το εξωτερικό».

Μέχρι τώρα τουλάχιστον 16 άτομα κρατούνται σχετικά με την υπόθεση, μεταξύ τους η σύζυγος ενός από τους αδερφούς Κουασί και άλλοι συγγενείς.


Πηγή : imerisia.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου