Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Αερογέφυρα ζωής για επτά ασθενείς μέσα στις γιορτές



Συγκεκριμένα, σήμερα το βράδυ, αεροσκάφος C-130 μετέφερε από τη Σαντορίνη στο Ηράκλειο μία 34χρονη έγκυο, μετά από αίτημα του ΕΚΑΒ

Στην αεροδιακομιδή επτά ατόμων, κυρίως παιδιών, που έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης προχώρησαν πιλότοι της πολεμικής αεροπορίας, μετά από σχετικά αιτήματα του ΕΚΑΒ, κατά τη διάρκεια των γιορτών.

Συγκεκριμένα, εχθές το βράδυ, αεροσκάφος C-130 μετέφερε από τη Σαντορίνη στο Ηράκλειο μία 34χρονη έγκυο, μετά από αίτημα του ΕΚΑΒ.

Το αεροσκάφος προσγειώθηκε στις 19:25 στην126 Σμηναρχία απ' όπου η 34χρονη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Χθες το μεσημέρι αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας μετέφερε από τη Χίο στην αεροπορική βάση της Ελευσίνας ένα αγοράκι δύο ετών με βρογχοπνευμονία.

Το μεσημέρι της Τρίτης άλλο αεροσκάφος C-130 μετέφερε από την Κω στην Ελευσίνα ένα κοριτσάκι μόλις δύο ωρών σε θερμοκοιτίδα με δύσπνοια και υπογλυκαιμία.

Τη Δευτέρα το βράδυ αεροσκάφος C-130 μετέφερε από τη Χίο στην Ελευσίνα κοριτσάκι τριών μηνών με πνευμονία.

Το περασμένο Σάββατο 27 Δεκεμβρίου ελικόπτερο Σούπερ Πούμα της Πολεμικής Αεροπορίας μετέφερε από την Κω στη Ρόδο κοριτσάκι τριών μηνών με βρογχιολίτιδα.

Το βράδυ αεροσκάφος C-27 της Πολεμικής Αεροπορίας μετέφερε από την Κέρκυρα στην Ελευσίνα αγοράκι 19 μηνών με μικροβιακή μηνιγγίτιδα.

Τέλος, τα Χριστούγεννα αεροσκάφος C-130 μετέφερε από τη Λέσβο στην Ελευσίνα αγοράκι 12 ημερών με πυρετό.


Πηγή : protothema.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου