Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Αστυνομικός νεκρός σε επίθεση γυναίκας-καμικάζι στην Κωνσταντινούπολη


Κωνσταντινούπολη: Συναγερμός σήμανε στην ιστορική «καρδιά» της Κωνσταντινούπολης με την επίθεση γυναίκας-καμικάζι σε κτίριο της τουριστικής αστυνομίας κοντά στην Πλατεία Σουλτάναχμετ, ενός εκ των πλέον τουριστικών σημείων της Πόλης.

Ένας αστυνομικός νεκρός, ένας ελαφρά τραυματίας. Απέκλεισαν τους δρόμους οι τουρκικές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ διακόπηκαν προσωρινά τα δρομολόγια των μέσων μεταφοράς στην ιστορική συνοικία Σουλτάναχμετ, όπου βρίσκονται η Αγία Σοφία και το Μπλε Τζαμί.

Η γυναίκα, η οποία φορούσε νικάμπ, παρουσιάστηκε στην είσοδο του τμήματος προσποιούμενη ότι είναι τουρίστρια• μιλώντας αγγλικά είπε στους αστυνομικούς ότι ξέχασε το πορτοφόλι της εντός του κτιρίου επιχειρώντας να μπει στο εσωτερικό. Πυροδότησε πρόωρα τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένη πριν εισέλθει στο τμήμα, καθώς την εμπόδισαν οι φρουροί στην είσοδο, σύμφωνα με το πρακτορείο Cihan. Από την έκρηξη τραυματίστηκε βαριά ένας αστυνομικός, ο οποίος υπέκυψε μετά τη διακομιδή του στο νοσοκομείο, ενώ άλλος ένας αστυνομικός έχει τραυματιστεί ελαφρά. Στην περιοχή μετέβη άμεσα ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης Μπασίπ Σαχίν. Άγνωστη είναι η εθνικότητα και η ταυτότητα της καμικάζι.

Η αστυνομία εκτιμά ότι πίσω από την επίθεση ενδέχεται ενδέχεται να βρίσκεται η εκτός νόμου ακροαριστερή οργάνωση DHKP-C, όπως μεταδίδει το δίκτυο NTV. Είχε προηγηθεί την περασμένη εβδομάδα επίθεσης της οργάνωσης κατά της αστυνομίας της Κωνσταντινούπολης. Ο πρωθυπουργός Νταβούτογλου δήλωσε ότι ακόμα δεν είναι σαφές από πού προέρχεται η γυναίκα ή αν συνδέεται με συγκεκριμένη οργάνωση. «Έχουμε δώσει οδηγίες για να γίνει η πλέον εξονυχιστική έρευνα» τόνισε.



Πηγή: news.in.gr 


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου