Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Bild: Πρόκριμα κύματος επιθέσεων στην Ευρώπη η επίθεση στο Charlie;



«Η Βρετανία έχει προειδοποιήσει τους ευρωπαίους εταίρους της για επιθέσεις σε αεροσκάφη με μη ανιχνεύσιμα εκρηκτικά»

«Η σφαγή στο περιοδικό Charlie Hebdo πιθανόν να προαναγγέλλει κύμα επιθέσεων στην Ευρώπη από τρομοκράτες τζιχαντιστές» εκτιμά σήμερα η γερμανική εφημερίδα Bild am Sonntag, επικαλούμενη πηγή της εθνικής υπηρεσίας ασφαλείας των ΗΠΑ (NSA), που πάντως δεν κατονομάζει.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η αμερικανική NSA υπέκλεψε επικοινωνίες στις οποίες ηγετικά στελέχη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος προανήγγειλαν νέες επιθέσεις.

Σύμφωνα πάντα με την ταμπλόιντ εφημερίδα, η Βρετανία έχει προειδοποιήσει τους ευρωπαίους εταίρους της για επιθέσεις σε αεροσκάφη με μη ανιχνεύσιμα εκρηκτικά. Η ισλαμική οργάνωση Αλ Κάιντα πρόσφατα δημοσίευσε λεπτομερείς οδηγίες στο διαδίκτυο για το πώς κάποιος μπορεί να δημιουργήσει τέτοια εκρηκτικά.

Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρει η Bild, οι δυτικές μυστικές υπηρεσίες, ανησυχούν ότι οι τρομοκράτες του Παρισιού μπορεί να είναι μέλη ενός τρομοκρατικού δικτύου, με τις αμερικανικές αρχές να έχουν «προκαταρκτικά στοιχεία» ότι οι μακελάρηδες του Charlie αδελφοί Κουασί είχαν συνδέσμους στην Ολλανδία.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Γερμανικής Υπηρεσίας Αντρέ Σούλτς, προειδοποιεί ότι υπάρχουν κενά ασφαλείας στον εντοπισμό επικίνδυνων ισλαμιστών. «Οι δυνάμεις ασφαλείας ήταν στα όρια τους (να τους εντοπίσουν), ήδη πριν αρχίσουν να επαναπατρίζονται οι εμπειροπόλεμοι ισλαμιστές από τη Συρία στη Γερμανία» παραδέχεται.

Οι ελληνικές αρχές είναι σε υψηλή εγρήγορση για φανατικούς που μπορούν να παρεισφρήσουν στα κύματα μεταναστών υπογράμμισε στον ΣΚΑΪ στο μεταξύ ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στον απόηχο των δραματικών γεγονότων στη Γαλλία.

Πηγή: skai.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου