Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

Το 83,5% των τροχονόμων στη Ρώμη ξαφνικά αρρώστησε την Πρωτοχρονιά


Τα πρωτοσέλιδα των ιταλικών εφημερίδων απασχολεί μία μυστηριώδης ασθένεια που... έπληξε το 83% των τροχονόμων στη Ρώμη, και εντελώς ατυχώς το βράδυ της Πρωτοχρονιάς: Το βράδυ της αλλαγής του χρόνου, μόνο 165 από τους 900 υπαλλήλους ήταν σε θέση να δώσουν το «παρών» στις εκδηλώσεις του Δήμου.

Τα στοιχεία του Δήμου δείχνουν πως το 83,5% δήλωσε την τελευταία στιγμή ασθένεια εν όψει των εκδηλώσεων τη νύχτα στο κέντρο της πόλης.

Οι εκδηλώσεις κύλισαν χωρίς προβλήματα. Κάπως πιο περιορισμένες, σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο Ansa, ήταν οι απουσίες στο μετρό της πρωτεύουσας, όπου όμως μικροπροβλήματα ήταν αισθητά με καθυστερήσεις συρμών.

Η υπουργός Δημόσιας Διοίκησης Μαριάνα Μάντια δεν έκρυψε την Παρασκευή ούτε την καχυποψία ούτε την ενόχλησή της: Θα κινηθούν διαδικασίες για να «διαπιστωθούν παραβάσεις και θα αποδοθούν ευθύνες».

Ένα βήμα παρακάτω πήγε ο ίδιος ο πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, που -βάζοντας εισαγωγικά στην «ασθένεια» που επικαλέστηκαν οι υπάλληλοι- δεν έχασε την ευκαιρία σε tweet του να σημειώσει: «Ιδού γιατί το 2015 θα αλλάξουμε τους κανονισμούς στις δημόσιες υπηρεσίες».

Newsroom ΔΟΛ


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου