Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

ΕΛΣΤΑΤ: Με αύξηση 22,2% στις αφίξεις κλείνει το πρώτο 9μηνο του 2014




Η Ελλάδα είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στους Ευρωπαίους– ακολουθούν τουρίστες από χώρες της Ασίας και της Αμερικής

Με αύξηση των αφίξεων που αγγίζει το 22,2% κλείνει το πρώτο 9μηνο του 2014 σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας συνόρων που διενεργεί η Τράπεζα της Ελλάδος και δημοσιοποίησε η ΕΛΣΤΑΤ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα η μεγαλύτερη αύξηση στις αφίξεις τουριστών παρατηρείται από την Ευρώπη με ποσοστό 22,6% με το μεγαλύτερο ποσοστό αφίξεων να σημειώνεται από τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αγγίζουν σε ποσοστό το 23%.

Έτσι σημαντική αύξηση, σε απόλυτες τιμές, παρατηρείται από τη Βουλγαρία (99%), τη Γαλλία (26,9%), το Ηνωμένο Βασίλειο (14,5%), τη Ρουμανία (95,6%), τη Σερβία (28,2%), την Πολωνία (51,4%) και τη Γερμανία (7,1%).

Την προτίμησή τους στην Ελλάδα δείχνουν όμως και τουρίστες από χώρες εκτός Ευρώπης. Σημαντική είναι η αύξηση των αφίξεων από την Ασία και κυρίως από την Τουρκία που σε απόλυτες τιμές αγγίζει το 4,2% αλλά και από την Αμερική, ειδικά από τις ΗΠΑ (2,6%).

Όσον αφορά το μέσο μεταφοράς που επιλέγουν οι περισσότερες αφίξεις έγιναν αεροπορικώς ενώ δεν ήταν λίγοι και αυτοί που επέλεξαν να μετακινηθούν οδικώς.

Το αεροδρόμιο των Αθηνών συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό κίνησης (13,9%) και ακολουθούν τα αεροδρόμια του Ηρακλείου (11,9%) και της Ρόδου (9%).


Πηγή : protothema.gr 


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου