Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Νικητές οι αιώνιοι και στους δύο αγώνες της Ευρωλίγκα






ΠΑΟ

Τη δεύτερη νίκη του στη φάση των «16» της Ευρωλίγκα πανηγύρισε στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» επικράτησαν άνετα 77-58 της Ζαλγκίρις Κάουνας, για την 3η αγωνιστική του 5ου ομίλου, υποχρεώνοντας τους Λιθουανούς στη δεύτερη ήττα τους.

Λιτός, αλλά περιεκτικός ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς στη συνέντευξη Τύπου μετά το νικηφόρο αγώνα με τη Ζαλγκίρις, εστίασε κυρίως στην άμυνα.

"Είναι μία σημαντική νίκη, καθώς η Ζαλγκίρις είναι πολύ καλή ομάδα, ιδίως αν την αφήσεις να παίξει. Κλειδί ήταν η άμυνά μας. Στην τρίτη περίοδο παίξαμε πολύ καλά, αλλά από την αρχή ήμασταν καλή. Μου άρεσε πάρα πολύ η πίεση του Διαμαντίδη στον αντίπαλο πλέι μέικερ στα πρώτα λεπτά".

Θλάση ο Μαυροκεφαλίδης

Στο νοσοκομείο μετέβη ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης κατά την ανάπαυλα του αγώνα με τη Ζαλγκίρις μετά τον τραυματισμό του. Ο διεθνής φόργουορντ διαπιστώθηκε ότι υπέστη θλάση πρώτου βαθμού στους προσαγωγούς και αναμένεται πλέον να μείνει εκτός δράσης για 15 μέρες.

Από την πλευρά του ο προπονητής της Ζαλγκίρις Γκιντάρας Κράπικας τόνισε: "Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό και τον κόουτς Ιβάνοβιτς για τη νίκη. Δεν βρήκαμε ρυθμό σε κανένα σημείο του αγώνα. Είναι πολύ δύσκολο να παίξεις χωρίς ενέργεια και συγκέντρωση κόντρα σε μία τόσο δυνατή ομάδα όσο ο Παναθηναϊκός. Είχα την ευκαιρία όμως να δώσω χρόνο σε κάποιους από τους νεαρούς μας παίκτες".



ΟΣΦΠ

Ένα ακόμα βήμα πιο κοντά στην πρόκρισή του στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας είναι ο Ολυμπιακός που άλωσε την Πόλη επικρατώντας με 74-68 της Φενέρμπαχτσε με την... υπογραφή του Σπανούλη!

Οι «ερυθρόλευκοι» με αυτό το αποτέλεσμα αφενός αγκαλιάζουν την πρόκριση αφετέρου παίρνουν τεράστιο προβάδισμα στη μάχη για το πλεονέκτημα έδρας καθώς πλέον η Φενέρ έμεινε πολύ πίσω τη στιγμή που ο Ολυμπιακός (είναι στο 3-0) έχει ήδη κερδίσει δύο εκτός έδρας παιχνίδια.
Η νίκη φέρνει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του Βασίλη Σπανούλη που στα 19'' για το τέλος, πήρε... πάνω του την επίθεση και με τρίποντο έδωσε το προβάδισμα στον Ολυμπιακό. Στη συνέχεια ο Λοτζέσκι -κορυφαίος του Ολυμπιακού- με κλέψιμο ουσιαστικά «σφράγισε» τη νέα μεγάλη νίκη της ομάδας του.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου