Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2015

Οι νέες ταινίες από 1/1/2015


Τα Μυστικά του Δάσους
ιnto the Woods

Μιούζικαλ 2014, ΗΠΑ, Έγχρωμη, Διάρκεια: 124'

Τα Μυστικά του Δάσους διηγούνται τις περιπέτειες της Σταχτοπούτας, της Κοκκινοσκουφίτσας, της Ραπουνζέλ, και του Τζακ και της Φασολιάς του, ξετυλίγοντας την αστεία και συγκινητική ιστορία ενός Φούρναρη και της Γυναίκας του που θέλουν απεγνωσμένα έναν απόγονο. Στην προσπάθεια τους να αποκτήσουν παιδί, συμμαχούν με τα αρχετυπικά σύμβολα των παραμυθιών των αδελφών Γκριμ - ένα γυάλινο γοβάκι, μια κόκκινη κάπα, μαλλιά χρυσά σαν το καλαμπόκι και μια άσπρη σαν το γάλα αγελάδα - για να ξεμπλέξουν από τα δίχτυα της Μάγισσας, που τους περνάει διαρκώς από νέες δοκιμασίες. Αλλά σε αυτήν τους την προσπάθεια θα ανατραπούν τα πάντα, ακόμα και τα παραμύθια.

H Meryl Streep υποδύεται την αρχετυπική Μάγισσα, o Johnny Depp βρίσκεται στον ρόλο του περίφημου Κακού Λύκου παρέα με τη Σταχτοπούτα, την Κοκκινοσκουφίτσα και τον μικρό Τζακ. Το πολυπληθές καστ- με ονόματα όπως οι Emily Blunt (Looper), James Corden (The Three Musketeers) και Anna Kendrick (Up in the Air)- υποδύεται διαφορετικούς χαρακτήρες των αδερφών Γκριμ σε μια απολαυστική, χιουμοριστική ιστορία για τις συνέπειες των πράξεων μας, αλλά και όλων όσων ευχόμαστε να αποκτήσουμε.

Εντυπωσιακά κουστούμια και θεαματικά σκηνικά, υπέροχες μελωδίες ντυμένες άλλοτε με συγκινητικούς και άλλοτε αστείους στίχους, στιβαρή σκηνοθεσία και καταπληκτικές ερμηνείες είναι σίγουρα μερικά από τα στοιχεία αυτού του λαμπερού μιούζικαλ της Disney.

Το καυστικό χιούμορ, το παιχνίδι με τα στερεότυπα, το νόημα της ζωής μέσα από ένα πειραγμένο παραμύθι, οι χαρακτήρες με τα ελαττώματα τους και τα βαθιά νοήματα αυτής της ιστορίας είναι τα συστατικά που κάνουν Τα Μυστικά του Δάσους μια σύγχρονη ταινία που θα γίνει κλασική.

Στις αίθουσες από την 1η Ιανουαρίου 2015

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:  Ρομπ Μάρσαλ
ΠΑΙΖΟΥΝ:  Μέριλ Στριπ, Τζόνι Ντεπ, Έμιλι Μπλαντ, Άνα Κέντρικ, Κρις Πάιν


Αλύγιστος
Unbroken
Δραματική 2014, ΗΠΑ, Έγχρωμη, Διάρκεια: 135'

Η βραβευμένη με Όσκαρ Αντζελίνα Τζολί βρίσκεται και πάλι πίσω από το φακό, μετά την ταινία In the Land of Blood and Honey.

Χάρη στον πρόσφατα αποθανόντα 97χρονο βετεράνο πολέμου και αθλητή Ολυμπιακών επιδόσεων Λούι Ζαμπερίνι, την απίστευτη ζωή του οποίου αφηγήθηκε η Λόρα Χίλενμπραντ στο μπεστ σέλερ Unbroken: A World War II Story of Survival, Resilience and Redemption, η Τζολί σκηνοθετεί και αναλαμβάνει την παραγωγή ενός επικού δράματος που εξυμνεί την ανθρώπινη θέληση για ζωή.

Η ταινία, που φέρει τη σεναριακή υπογραφή των αδερφών Κοέν, εξιστορεί την περιπέτεια του αθλητή στίβου που κατόρθωσε να επιβιώσει από αεροπορικό δυστύχημα, επιπλέοντας σε μια σχεδία επί 47 μέρες, πριν τον ανακαλύψουν οι Ιάπωνες και τον στείλουν σε στρατόπεδο αιχμαλώτων πολέμου, όπου η επιβίωσή του δεν μπορεί να ερμηνευθεί παρά ως «θαύμα»…

Στις αίθουσες από την 1/1/2015

TO ΒΙΒΛΙΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ BELL

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:  Αντζελίνα Τζολί
ΠΑΙΖΟΥΝ:  Τζακ Ο' Κόνελ, Γκάρετ Χέντλαντ, Ντόνολ Γκλίσον, Φιν Γουίτροκ



Απόψε Τρώμε στης Ιοκάστης
Κωμωδία 2014, Ελλάδα, Έγχρωμη

«Με λένε Ιοκάστη και δεν είμαι καθόλου καλά... Πόσα ν’ αντέξει το δύστυχο μυαλό μιας απλής, πλην τίμιας νοικοκυράς, μ’ ένα φλοράλ φόρεμα;» Αυτό διερωτάται η ηρωίδα της νέας συμπαραγωγής της Nova, «Απόψε Τρώμε Στης Ιοκάστης», που κάνει πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες την Πρωτοχρονιά, σε διανομή Odeon.

Στη νέα θεότρελη κωμωδία καταστάσεων του Βασίλη Μυριανθόπουλου, σκηνοθέτη των επιτυχιών «Σούλα Έλα Ξανά» και «Μόλις Χώρισα», πρωταγωνιστούν οι Ρένια Λουιζίδου ως Ιοκάστη, με συμπρωταγωνιστές τους Τάκη Σπυριδάκη, Παύλο Ορκόπουλο, Λεωνίδα Καλφαγιάννη, Κλέλια Ρένεση, Δημήτρη Μακαλιά, Μαρία Γεωργιάδου, Μπέτυ Μαγγίρα και Σάββα Πούμπουρα.
Τη μουσική επιμέλεια έχει ο Γιάννης Χριστοδουλόπουλος, ενώ το τραγούδι της ταινίας ερμηνεύουν οι Πίτσα Παπαδοπούλου και Λεωνίδας Βελής.

Ο Βασίλης Μυριανθόπουλος αναλαμβάνει να βάλει σε τάξη την πιο απρόβλεπτη κινηματογραφική οικογένεια, που προέρχεται από το ομώνυμο θεατρικό έργο του Άκη Δήμου.

Αρχηγός της η εκρηκτική Ιοκάστη Παπαδάμου, η οποία σημειώνει: «Στην αρχή της τελευταίας μου μέρας, που παρεμπιπτόντως, ξεκίνησε τόσο ευχάριστα, ήξερα ότι έχω έναν άντρα πεθαμένο, μια κόρη που μαγείρευε και ένα γιο πιανίστα. Κατά τη διάρκεια της μέρας, μαθαίνω ότι η κόρη μου τα μαγείρευε με το συνέταιρο του μακαρίτη του άντρα μου, ο γιος μου ήταν πιανίστας σε ταινίες πορνό και τα είχε με τον πρωταγωνιστή, ο άντρας μου, μου εμφανίστηκε σα φάντασμα στο σαλόνι μου και το χειρότερο απ’ όλα, η αισθητικός μου βρέθηκε νεκρή στον κήπο της κολλητής μου κι έμεινα χωρίς μανικιούρ! Στο τέλος της μέρας, ο άντρας μου εμφανίστηκε σε όλη την οικογένεια και παραδέχτηκε ότι τα είχε με τη νεκρή αισθητικό, η κόρη μου παράτησε το συνέταιρο και τα έφτιαξε με έναν αλλοδαπό ηλεκτρολόγο και ο γιος μου τα έφτιαξε με το μπάτλερ μου! Πόσο πιο disco να σας τα πω για να νιώσετε τον πόνο μου;».

Από 1η Ιανουαρίου 2015 στις αίθουσες
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:  Βασίλης Μυριανθόπουλος

ΠΑΙΖΟΥΝ:  Ρένια Λουιζίδου, Τάκης Σπυριδάκης, Παύλος Ορκόπουλος, Λεωνίδας Καλφαγιάννης, Κλέλια Ρένεση, Δημήτρης Μακαλιάς, Μαρία Γεωργιάδου, Μπέτυ Μαγγίρα, Σάββας Πούμπουρας


Μεγάλα Μάτια
Big Eyes
Βιογραφία 2014, ΗΠΑ, Έγχρωμη

Ο δημοφιλής και ιδιαίτερος σκηνοθέτης Τιμ Μπάρτον επιστρέφει φέτος στην οσκαρική κούρσα τοποθετώντας σε πρώτο πλάνο τον δυο φορές βραβευμένο με Όσκαρ Κριστόφ Βαλτζ και την πέντε φορές προτεινόμενη για Όσκαρ Έιμι Άνταμς.

Η ταινία επικεντρώνεται στην αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας σε ένα σκάνδαλο μεγατόνων που συγκλόνισε την παγκόσμια καλλιτεχνική – και όχι μόνο – κοινότητα, πίσω στις δεκαετίες του 50’ και του 60’. Οι προβολείς του πολυβραβευμένου σκηνοθέτη αναδεικνύουν τη ζωή της επιτυχημένης ζωγράφου Μάργκαρετ Κιν η οποία έγινε διάσημη με τους πίνακες που αναπαριστούσαν γυναίκες και παιδιά με τεράστια λυπημένα μάτια και κατάφεραν να γίνουν μεγάλη εισπρακτική επιτυχία πίσω στην εποχή της. Η ακριβής ιστορία ήθελε, τότε, τους πίνακες να προέρχονται από τα καλλιτεχνικά χέρια του άνδρα της, Ουόλτερ Κιν, μέχρι που η μακροχρόνια δικαστική διαμάχη δικαίωσε την Μάργκαρετ, αποδίδοντάς της το σύνολο των χαρακτηριστικών επιτυχημένων έργων και την απάλλαξε από την εκμετάλλευση που της ασκούσε ο αδίστακτος σύζυγός της.

1η Ιανουαρίου 2015 στους κινηματογράφους
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:  Τιμ Μπάρτον
ΠΑΙΖΟΥΝ:  Έιμι Ανταμς, Κρίστοφ Βαλτς, Κρίστεν Ρίτερ, Τζον Πολίτο, Ντάνι Χιούστον, Τζέισον Σβάρτσμαν


Η Τίνκερμπελ και το Τέρας του Ποτέ
Tinkerbell and Legend of the Neverbeast
Animation, Παιδική 2014, ΗΠΑ, Έγχρωμη

Η νεραϊδοπαρέα ξέρει καλύτερα από όλους ότι τα φαινόμενα απατούν και ότι η εμφάνιση ενός άγριου πλάσματος μπορεί να είναι παραπλανητική. Έτσι, οι έξι χαρισματικές φτερωτές υπάρξεις θα μας φέρουν σε επαφή με ένα πρωτόγνωρο και παρεξηγημένο τέρας και θα μας αποδείξουν ότι όλοι αξίζουν μία δεύτερη ευκαιρία.

Η σκανταλιάρα και γενναία νεράιδα Φλώρα πιάνει φιλίες με ένα μυστηριώδες πλάσμα, γνωστό ως NeverBeast. Ενώ η Τινκ και οι υπόλοιπες νεράιδες δεν είναι και πολύ σίγουρες ότι η καινούρια αυτή προσθήκη θα ταιριάξει με το Καταφύγιο των Νεραϊδών, οι Επίλεκτοι Ανιχνευτές αποφασίζουν να αιχμαλωτίσουν το τέρας πριν καταστρέψει τη χώρα τους. Η Φλώρα πρέπει να αποκτήσει εμπιστοσύνη στο ένστικτο της και να επέμβει, έχοντας στο πλευρό της τις αγαπημένες της φίλες.

Στις αίθουσες από την 1/1/2015 σε διανομή Feelgood


ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:  Στιβ Λότερ


Νορβηγία (από 3/1)
Φαντασίας, Κωμωδία, Δραματική 2014, Ελλάδα, Διάρκεια: 74'

Ο Γιάννης Βεσλεμές είναι περισσότερο γνωστός ως μουσικοσυνθέτης. Σε κάποιους από εσάς ίσως είναι περισσότερο οικείος με το ψευδώνυμο Felizol και έχει γράψει μουσική για ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους.

Με τη Νορβηγία κάνει το ντεμπούτο του ως σκηνοθέτης ταινιών μεγάλου μήκους. Και επιλέγει μια πολύ ιδιότυπη ιστορία κι έναν εξαιρετικά ιδιόρρυθμο πρωταγωνιστή. Έναν βρικόλακα.

Όλα εκτυλίσσονται το 1984. Ο Ζανό φτάνει πρώτη φορά στην πόλη. Φωτοφοβικός, βρικόλακας, δεινός χορευτής, καίγεται, σκορπίζεται, χαραμίζεται σε μια Αθήνα που δεν υπάρχει σε κανέναν χάρτη. Και το μόνο που θέλει είναι ένα «ζεστό κορίτσι». Στη ντίσκο Ζαρντόζ, ένα καταγώγιο - άντρο παρανόμων, συναντά την πόρνη Αλίκη και τον νορβηγό ντίλερ Πήτερ. Μαζί τους αναλαμβάνει μια ύποπτη δουλειά που τον οδηγεί στο βουνό της Πάρνηθας, στα έγκατα της γης, στο βασίλειο του Μαθουσάλα.
Η Νορβηγία φοράει παπούτσια γυαλιστερά, χορεύει ανάμεσα σε πολύχρωμα καθάρματα και δαγκώνει μόνο όποτε αυτή θελήσει.



Η ταινία προβάλλεται στις αίθουσες από τις 3/1/2015

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:  Γιάννης Βελσεμές


ΠΑΙΖΟΥΝ:  Βαγγέλης Μουρίκης, Αλεξία Καλτσίκη, Σόφη Ζαννίνου, Μάρκος Λεζές, Γιάννης Μποσταντζόγλου , Ντάνιελ Μπόλντα, Βασίλης Καμίτσης







0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου