Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Στον κόσμο της η Ραχήλ Μακρή επιμένει ότι θα τυπώσουν 100 δις ευρώ


Παρά τα όσα έχουν ειπωθεί από χθές μέχρι σήμερα, παρά την παρέμβαση της Κουμουνδούρου και την επικοινωνία μαζί της για να ανασκευάσει τα όσα είπε, η υποψήφια βουλευτής Κοζάνης, Ραχήλ Μακρή επιμένει ότι με ένα απλό αίτημα στην ΕΚΤ θα μπορεί η Ελλάδα να τυπώσει 100 δισ σε περίπτωση που η ΕΚΤ αποφασίσει να διακόψει την ρευστότητα στην Ελλάδα!

Μιλώντας το πρωί στο Νίκο Ευαγγελάτο και στα Παραπολιτικά 90,1 η κα Μακρή επανέλαβε ότι αυτό προβλέπεται από τον μηχανισμό στήριξης τον ELA και γίνεται χρήση του από την συγκυβέρνηση από το 2008.

«'Οπως μαθαίνω δυο από τις συστημικές τράπεζες έχουν προσφύγει στον μηχανισμό και επιμένω γιατι είναι λάθος οι όροι και υπάρχει μεγάλη ασχετοσύνη και στα ΜΜΕ», είπε και πρόσθεσε:

«'Εχει καταργηθεί ο κανόνας που λέει ότι για να τυπώσει μαι χώρα χρήματα πρέπει να υπάρχει αντίκρυσμα».

Και συνέχισε: «Οι περιφερειακές κεντρικές τράπεζες όπως και η ΤτΕ έχουν το δικαίωμα να τυπώσουν χρήματα δυνάμει του μηχανισμού ELA. Η δυνατότητα αυτή γίνεται για να μπορέσει να αντιμετωπισθεί η έλλειψη ρευστότητας. Λυπάμαι που κι εσείς οι δημοσιογράφοι ειρωνεύεστε από το πρωί».

Όταν ρωτήθηκε για την δήλωση αποδοκιμασίας που έκανε ο Δημήτρης Παπαδημούλης είπε:

«Εγώ ξερω οτι ο κ. Παπαδημούλης είπε ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με τις δηλώσεις μας».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Παπαδημούλης έγραψε στο twitter: Θερμή παράκληση προς υποψήφιους-ες: Αν δεν γνωρίζουν ενα θέμα, ας μην αυτοσχεδιάζουν. Οι πολίτες ζητούν σοβαρότητα κ σαφήνεια, από όλους...

Για το βίντεο με τις περίφημες δηλώσεις της στην τηλεοπτική εκπομπή είπε: «Το κείμενο είναι μονταρισμένο και δεν περιέχει όλα όσα είπα».

«Είπα ότι αν κλείσουν οι στρόφιγγες της ΕΚΤ θα ενεργοποιηθεί αυτός ο μηχανισμός από την ΤτΕ. Αυτό θα το κάνει ο διοικητής της ΤτΕ και θα υπάρξει δυνατότητα να υπάρξει ρευστότητα».

Όταν όμως ρωτήθηκε αφού θα έχει κλείσει την στρόφιγγα η ΕΚΤ γιατί να εγκρίνει το αίτημα να τυπωθούν χρήματα απάντησε: 

«Γιατί να μην το εγκρίνει η ΕΚΤ; Έτσι κι αλλιώς δεν είναι στο χέρι της. Αυτό προβλέπεται να γίνει στην συνθήκη της ευρωζώνης. Θα πιστώσει τους λογαριασμούς των τραπεζών τι δεν καταλαβαίνετε;»

Στο ερώτημα αν είχε επικοινωνία με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Έστειλα στον ΣΥΡΙΖΑ όλα τα σχετικά έγγραφα και όλα τα ΦΕΚ για το τι ακριβώς εννουσα και δεν καταλαβαινω γιατί πρέπει να απολογηθώ. Δεν καταλαβαίνω γιατί έγινε τόσο μεγάλος ντόρος. Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν με αποδοκίμασαν».


Πηγή : newsit.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου