Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Δεν ήταν παγιδευμένο με εκρηκτικά το Smart στην Αττική Οδό


Η υπερβολική ταχύτητα πιθανότερη αιτία της έκρηξης του αυτοκινήτου Smart στην Αττική Οδό το πρωί της Δευτέρας. Το αυτοκίνητο εξερράγη καθ' οδόν, στο 50ό χλμ. της Αττικής Οδού, σε σημείο κοντά στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Οι πυροτεχνουργοί εξέτασαν το όχημα και σύμφωνα με το πόρισμά τους, δεν ήταν παγιδευμένο με εκρηκτικά.
Οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν ότι είναι πιθανό το αμάξι να υπερθερμάνθηκε εξαιτίας της πολύ υψηλής ταχύτητας που ανέπτυξε.
Νεκρός είναι ο 35χρονος οδηγός, αλβανικής υπηκοότητας. Σε σοβαρή κατάσταση η 26χρονη συνεπιβάτης (20% εγκαύματα) στο Γενικό Κρατικό Αθηνών.
Οι έρευνες συνεχίζονται. 
Επειδή έχει εντοπιστεί μικρός κρατήρας στον δρόμο, εκεί όπου σημειώθηκε η έκρηξη, κάτι που ενισχύει την εκδοχή του εκρηκτικού μηχανισμού, έχουν σταλεί στα εργαστήρια της εγκληματολογικής υπηρεσίας κομμάτια του διαλυμένου αυτοκινήτου καθώς και ρούχα του 35χρονου για διερεύνηση, προκειμένου να διακριβωθεί αν υπάρχει κάποια άλλη εκρηκτική ύλη ταχείας εκτόνωσης που δεν αφήνει υπολείμματα στο σημείο.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, αλλά και από τις κάμερες της Αττικής Οδού, αρχικά φάνηκαν καπνοί από τα παράθυρα του οχήματος- το οποίο στη συνέχεια διήνυσε περίπου 150 μέτρα φλεγόμενο, μέχρι να προσκρούσει στο διαχωριστικό στηθαίο και να εκραγεί.
Ο οδηγός τινάχθηκε από τη θέση του σε αρκετή απόσταση, ενώ η κοπέλα κατάφερε και βγήκε τραυματισμένη από το όχημα, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς από τη φωτιά. Η προανάκριση διενεργείται από την Ασφάλεια Αττικής.

Πηγή: www.news.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου