Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Τραγωδία στο Norman Atlantic: Οκτώ νεκροί, έρευνες για δεκάδες αγνοούμενους




ΔΙΑΣΩΘΗΚΑΝ 432 ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΜΑ

Στους οκτώ ανέρχεται πλέον ο αριθμός των νεκρών του Norman Atlantic, όπως δηλώνουν υπουργοί της ιταλικής κυβέρνησης. Οι σοροί δύο ακόμη ανθρώπων βρέθηκαν νωρίτερα στη θάλασσα, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων στους επτά - έξι άνδρες και μία γυναίκα. Από το σύνολο των 478 επιβαινόντων, διασώθηκαν 432 άνθρωποι, ενώ αγνοούνται τουλάχιστον 38.

Ο υπουργός Μεταφορών της Ιταλίας, Μαουρίτσιο Λούπι, ανακοίνωσε ότι οι νεκροί από τη ναυτική τραγωδία ανέρχονται σε οκτώ και ότι 427 άνθρωποι διασώθηκαν, μεταξύ των οποίων και τα 56 μέλη του πληρώματος, που μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στην ξηρά ή σε άλλα πλοία.

Στον κατάλογο των επιβαινόντων περιλαμβάνονταν 478 ονόματα, εκ των οποίων οι 422 επιβάτες, όμως ο υπουργός σημείωσε ότι ο αριθμοί αυτοί θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με επιφύλαξη.
Σύμφωνα με την υπουργό Άμυνας Ρομπέρτα Πινότι, οι έρευνες στο πλοίο θα συνεχιστούν καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Τα δύο πτώματα εντοπίστηκαν νωρίτερα στα νερά της Αδριατικής, λίγη ώρα μετά την συνέντευξη τύπου που έδωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι.

Οι εναπομείναντες στο πλοίο- επιβάτες και πλήρωμα- έχουν πλέον απομακρυνθεί, ενώ τελευταίος, μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης, έφυγε ο 62χρονος καπετάνιος, Αρτζίλιο Τζιακομάτσι.


Πηγή : ethnos.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου