Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Στον εισαγγελέα ως παράνομο προϊόν απέστειλε ο Σαμαράς το DVD με τις καταγγελίες Χαϊκάλη


Ως παράνομο προϊόν, απέστειλε στον εισαγγελέα Π. Παναγιωτόπουλο, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, το μαγνητοσκοπημένο υλικό που του διαβιβάστηκε από τη Βουλή και αφορά στα καταγγελλόμενα από τους Παύλο Χαϊκάλη και Πάνο Καμμένο περί της απόπειρας εξαγοράς του βουλευτή των ΑΝΕΛ για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής αποφάσισε, το απόγευμα της Παρασκευής, να δοθούν στους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων αντίγραφα του DVD με το οπτικοακουστικό υλικό.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας παρέλαβε το υλικό παρουσία του προέδρου της Χρήστου Μαρκογιαννάκη και των βουλευτών Κυριάκου Βιρβιδάκη (ΝΔ), Παναγιώτη Ρήγα (ΠΑΣΟΚ), Ευάγγελου Αποστόλου (ΣΥΡΙΖΑ), Δημήτρη Αναγνωστάκη (ΔΗΜΑΡ), Πάρι Μουτσινά (Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί βουλευτές), Μαρία Κόλλια (ΑΝΕΛ) και Χρήστου Κουκούτση (ΧΑ).

Η Επιτροπή αποφάσισε το υλικό αυτό να μεταφερθεί άμεσα στις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού της Βουλής και εκεί να γίνει η αναπαραγωγή του, προκειμένου, στη συνέχεια, να δοθεί στους πολιτικούς αρχηγούς.

Η Επιτροπή συγκαλείται το Σάββατο, σε νέα συνεδρίαση, προκειμένου να συζητήσει τα θέματα που προέκυψαν από τις καταγγελίες Χαϊκάλη.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας είχε εκφράσει από τη Βουλή την αγωνία του ότι «όλα αυτά πλήττουν ανεπανόρθωτα την δημοκρατία, το πολιτικό σύστημα, αλλά και τον κοινοβουλευτισμό. Ιδιαίτερα πλήττουν και το κύρος του Προέδρου της Δημοκρατίας».

Με αφορμή, δε, τις καταγγελίες Χαϊκάλη, ο κ. Μαρκογιαννάκης απηύθυνε έκκληση προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου να γίνει άμεσα έρευνα και εις βάθος, προκειμένου, όπως είπε, «αν οι καταγγελίες είναι αληθινές αυτός που επιχείρησε την εξαγορά να υποστεί όσα πρέπει, αν όμως είναι ψευδείς, αυτεπάγγελτα ο εισαγγελέας να ασκήσει ποινική δίωξη γι’ αυτούς που μηχανεύονται τέτοιες καταγγελίες».

Το DVD με τις επίμαχες συνομιλίες έφτασε και στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Σύμφωνα με όσα ορίζει ο νόμος, αμέσως ο υπουργός Χαράλαμπος Αθανασίου, χωρίς να ανοίξει το φάκελο, το διαβίβασε στον εισαγγελέα Εφετών Παν. Παναγιωτόπουλο, ο οποίος διεξάγει τη σχετική έρευνα.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Επιτροπής Δεοντολογίας, βουλευτής των ΑΝΕΛ ανέφερε ότι και η βουλευτής Ελενα Κουντουρά προσεγγίστηκε από τον «μεσάζοντα» ώστε να δωροδοκηθεί για να ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ωστόσο, η κυρία Κουντουρά το διέψευσε κατηγορηματικά.

Εντύπωση προκάλεσε η δήλωση της κ. Τσαρουχά ότι το DVD που έστειλε ο κ. Καμμένος στον Πρόεδρο της Βουλής είναι μονταρισμένο. Οπως είπε η κυρία Τσαρουχά, το DVD περιέχει οπτικό υλικό από την πρώτη συνάντηση του Παύλου Χαϊκάλη με τον «μεσάζοντα», ενώ το ηχητικό είναι από τη δεύτερη συνάντηση των δύο ανδρών.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα το μεσημέρι της Παρασκευής ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Καμμένος είχε ζητήσει από την κυβέρνηση τη δημοσιοποίηση του οπτικοακουστικού υλικού, τονίζοντας πως σε διαφορετική περίπτωση θα αναλάβει ο ίδιος το κόστος της δημοσιοποίησης.

Οι καταγγελίες του Παύλου Χαϊκάλη, οι οποίες υποστηρίχθηκαν από τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, έχουν προκαλέσει πολιτική θύελλα λίγα 24ωρα πριν από τη δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας την προσεχή Τρίτη.

Παπαμιμίκος: Συνεργάτης του Καμμένου ο καταγγελλόμενος

«Η Δικαιοσύνη είναι ανάγκη να αποφανθεί άμεσα», δήλωσε ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος, εξαπολύοντας δριμεία επίθεση τόσο κατά των ΑΝΕΛ όσο και κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, ο Αν. Παπαμιμίκος υποστήριξε πως το πρόσωπο που σύμφωνα με τις καταγγελίες καταγγέλλεται από τους Ανεξάρτητους Έλληνες υπήρξε στενός συνεργάτης του Π. Καμμένου.

Σύμφωνα με τον γραμματέα της ΝΔ, το πρόσωπο αυτό συνόδευσε τον κ. Καμμένο στη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα στις 22.03.2013, όπως και στην επίσκεψή του στην Κύπρο την 01.04.2013, και είναι βασικός μάρτυρας υπεράσπισής του στην υπόθεση των CDS.

«Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του» τόνισε ο κ. Παπαμιμίκος, ο οποίος μίλησε για «προβοκάτσια».

«Η Δικαιοσύνη είναι ανάγκη να αποφανθεί άμεσα. Από τη στιγμή που η έρευνά της δεν τεκμηριώνει οτιδήποτε, αποκαλύπτεται πως πρόκειται για μια στημένη προβοκάτσια. Πρέπει να δοθεί ένα τέλος, εδώ και τώρα, σ' αυτό το άθλιο παιχνίδι με τους θεσμούς και τη χώρα» δήλωσε ο κ. Παπαμιμίκος.

«Την προβοκάτσια αυτή ξεκίνησε πριν τρεις μήνες ο ΣΥΡΙΖΑ και τη συνεχίζουν οι ΑΝΕΛ. ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ προσπαθούν να εκβιάσουν και να τρομοκρατήσουν βουλευτές. Μολύνουν το πολιτικό περιβάλλον επιδιώκοντας ανώμαλες εξελίξεις» πρόσθεσε ο γραμματέας της ΝΔ.

Απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε στον κ. Παπαμιμίκο με το εξής σχόλιο: «Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης».

Στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο

Οι καταγγελίες του Παύλου Χαϊκάλη ανέβασαν στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο, καθώς πολλοί βουλευτές μίλησαν για μικροπολιτικές σκοπιμότητες, ενώ από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να υιοθετήσει αμέσως τα όσα κατήγγειλε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, μιλώντας για «τεκμηρίωση» της «γενικευμένης αίσθησης παρεμβάσεων, πιέσεων και μεθοδεύσεων προς τους βουλευτές για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας».

Είναι ενδεικτικό ότι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Κώστας Τριαντάφυλλος ζήτησε να υπάρξουν άμεσα απαντήσεις διατυπώνοντας, πάντως, υπαινιγμούς περί «μικροπολιτικής σκοπιμότητας».

Για σόου έκανε λόγο και ο αντιπρόεδρος της Βουλής Ι. Δριβελέγκας λέγοντας ότι κάνουν κακό στο Κοινοβούλιο. Για αθλιότητα μίλησε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη.

ΑΝΕΛ: Τροπολογία να μην τιμωρείται η παγίδευση συνομιλίας

Να μην θεωρείται αξιόποινη πράξη και να μην τιμωρείται η παγίδευση συνομιλίας με ειδικά τεχνικά μέσα και η χρήση του υλικού αυτού, όταν γίνεται με σκοπό την προστασία θεμελιωδών διατάξεων του Συντάγματος, προτείνουν με τροπολογία που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές των ΑΝΕΛ Νίκος Νικολόπουλος και Μαρία Κόλλια.


Πηγή : tanea.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου