Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Σκληρό μήνυμα του Βερολίνου: Με το πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ τέλος τα χρήματα από την ΕΕ



Σαφή προειδοποίηση προς την Ελλάδα απευθύνουν στελέχη του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών που μίλησαν ανωνύμως στην εφημερίδα Die Welt. «Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει στην εξουσία και εφαρμόσει όσα υπόσχεται, η Ελλάδα δεν θα λάβει άλλα χρήματα από την Ευρωπαϊκή Ενωση» τονίζουν χαρακτηριστικά οι συνεργάτες του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, λίγο πριν αρχίσει η διαδικασία για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, που μπορεί να οδηγήσει τη χώρα μας σε πρόωρες βουλευτικές εκλογές.
Οι δηλώσεις των ανώνυμων στελχών του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών περιλαμβάνονται συγκεκριμένα σε ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε το μεσημέρι, στην ιστοσελίδα της εφημερίδας Die Welt, με τον τίτλο «η εκλογή που θα μπορούσε να φέρει τον όλεθρο στην Ευρώπη».
Στο άρθρο αυτό αναλύονται οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, ενόψει της προεδρικής εκλογής και τίθεται το ερώτημα αν τελικά θα συνεχίσει η κυβέρνηση υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ή αν θα γίνουν πρόωρες εκλογές που μπορεί να σημάνουν και αλλαγή στάσης της χώρας μας έναντι των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξης, το οποίο αξιολογείται από την τρόικα.
«Μια νέα κυβέρνηση θα μπορούσε να αλλάξει ριζικά την κατάσταση, ειδικά αν ερχόταν στην εξουσία μια συμμαχία της αριστεράς» επισημαίνουν κυβερνητικοί κύκλοι στο Βερολίνο.
Το άρθρο αναφέρεται στις εξαγγελίες που έχει κάνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την αύξηση των μισθών και την ανάκληση των ιδιωτικοποιήσεων και υπενθυμίζοντας τη δήλωση του κ.Τσίπρα από το Ηράκλειο της Κρήτης ότι «η Ελλάδα θα χτυπάει το νταούλι και οι αγορές θα χορεύουν», υπογραμμίζεται ότι αυτό αποτελεί μια ψευαίσθηση που θα έθετε σε κίνδυνο όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά το σύνολο της Ευρώπης.
Αφού επισημαίνεται ότι η Ελλάδα μπορεί να επαναφέρει στην ευρωζώνη την αστάθεια μέσω του κινδύνου μετάδοσης των επιπτώσεων της κρίσης χρέους, παρατίθενται οι δηλώσεις στελεχών του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, που είναι ξεκάθαρες ως προς τις προθέσεις του Βερολίνου.
«Εάν ο Τσίπρας έρθει στην εξουσία και εφαρμόσει όσα υπόσχεται η Ελλάδα δεν θα λάβει άλλα χρήματα από την Ευρωπαϊκή Ενωση» προειδοποιούν.
Η γερμανική εφημερίδα απηύθυνε επίσης στις ίδιες ανώνυμες πηγές του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών το ερώτημα αν υπάρχει «Σχέδιο Β» του Βερολίνου για μια τέτοια εξέλιξη. «Δεν χρειαζόμαστε νέα σχέδια, έχουμε ήδη τα παλιά σχέδια, που μιλούν για απομόνωση του ελληνικού οικονομικού συστήματος», ξεκαθάρισαν οι συνεργάτες του κ.Σόιμπλε, εννοώντας το σενάριο του Grexit, δηλαδή της εξόδου από το ευρώ.


Πηγή : ethnos.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου