Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Ρωμανός: «Προφανώς» δεν κάνω απεργία πείνας για το δικαίωμα στην εκπαίδευση


Η στάση αυτή του Ρωμανού εκθέτει τον ΣΥΡΙΖΑ που έχει κάνει σημαία το δικαίωμα στην εκπαίδευση και δικαιώνει τον υπουργό δικαιοσύνης και την κυβέρνηση που προσπαθεί να νομοθέτηση ώστε να σπουδάσει σωστά ο Ρωμανός και ο κάθε Ρωμανός.

Διαβάζοντας το άρθρο στο ΣΚΑΙ ( http://www.skai.gr/mobile/article?aid=270963) ο Νίκος Ρωμανός δήλωσε σε  τηλε-τοποθέτησή του σε πρόσφατη εκδήλωση του ΕΜΠ.:

«Προφανώς η διεκδίκηση που κάνω δεν αφορά την στέρησή μου στο δικαίωμα της εκπαίδευσης [...] Επέλεξα την απεργία πείνας, όχι κάνοντας μία επίκληση στην αστική νομιμότητα αλλά θέτοντας έναν εκβιασμό και προκαλώντας το δήθεν ανθρωπιστικό χαρακτήρα του συστήματος».

Αναφέρει, μεταξύ άλλων πως πιστεύει ότι «τα πανεπιστήμια είναι χώροι περιστολής του ανθρώπινου πνεύματος και δημιουργίας ανθρώπων πειθήνιων».

Όπως δήλωσε νωρίτερα ο πατέρας του Νίκου Ρωμανού, Γιώργος, ο γιος του προτίθεται να αρχίσει και απεργία δίψας αύριο Τρίτη εάν κατατεθεί ως έχει το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τη φοίτηση κρατουμένων εξ αποστάσεως.

Εν τω μεταξύ, ανοιχτό το ενδεχόμενο χρήσης ακόμα και του ηλεκτρονικού «βραχιολιού» παρακολούθησης άφησε από τη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου για να σπουδάσει ο Ρωμανός και επιτέλους φτάνει με τον Ρωμανό έτσι και βγει ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα θα κάνουν απεργία πείνας όλοι οι  κρατούμενοι για να ζητάνε το μακρύ τους και το κοντό τους με φερετζέ κάποιο δίκαιο αίτημα,  παίζοντας με τους θεσμούς και τους νόμους.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου