Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Στην Αθήνα ο Νταβούτογλου


Προσγειώθηκε λίγο μετά τις 15.30 το μεσημέρι, στο «Έλ. Βενιζέλος», το αεροπλάνο που μετέφερε τον Τούρκο πρωθυπουργό, Αχμέτ Νταβούτογλου, επικεφαλής δεκαμελούς υπουργικού κλιμακίου και πολλών επιχειρηματιών, που επισκέπτονται την Αθήνα ενόψει του τρίτου Ανώτατου Συμβούλιου Συνεργασίας και του επιχειρηματικού φόρουμ.
Ο Τούρκος πρωθυπουργός αμέσως μετά την άφιξή του στην Αθήνα θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια και κατόπιν θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Αντώνη Σαμαρά, παρουσία των υπουργών Εξωτερικών, Ευ. Βενιζέλου και Μ. Τσαβούσογλου.
Το βράδυ οι δύο πρωθυπουργοί θα απευθύνουν χαιρετισμό στο επιχειρηματικό φόρουμ και αύριο το πρωί θα προεδρεύσουν στο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας (ΑΣΣ ), μετά το οποίο θα δοθεί και κοινή συνέντευξη Τύπου.
Επίσης, αύριο στις τρεις το μεσημέρι ο Τούρκος πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.
Το τρίτο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας (ΑΣΣ) πραγματοποιείται ύστερα από δύο τουλάχιστον αναβολές σε μια περίοδο που το κλίμα είναι ιδιαίτερα επιβαρημένο λόγω της στάσης της Τουρκίας στο Κυπριακό και της έμπρακτης αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, που οδήγησε και στη διακοπή των δικοινοτικών συνομιλιών για το Κυπριακό.
Δηλώσεις μάλιστα όπως αυτές του υπουργού Εξωτερικών Μ. Τσαβούσογλου που δημοσιεύτηκαν χθες σύμφωνα με τις οποίες αν περάσει ανεκμετάλλευτη η «τελευταία ευκαιρία» για το Κυπριακό, η Τουρκία θα προωθήσει «άλλες επιλογές», καθιστούν ακόμη πιο βαρύ το κλίμα.


Πηγή : ethnos.gr



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου