Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Ας προστατεύσουμε το τριήμερο την Αθήνα...



Για ένα τριήμερο η πρωτεύουσα θα βρίσκεται κυριολεκτικά σε κατάσταση πολιορκίας. Από τη μια η επίσκεψη του τούρκου πρωθυπουργού, από την άλλη οι εκδηλώσεις για την  επέτειο δολοφονίας Γρηγορόπουλου σε συνδυασμό με την ψήφιση του προϋπολογισμού στη Βουλή, έχουν ανεβάσει την ένταση σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα. Ένα πλήθος διαδηλώσεων έχει ήδη προαναγγελθεί, ενώ η αστυνομία έχει προχωρήσει σε μια σειρά προληπτικά μέτρα απαγορεύοντας τις συγκεντρώσεις σε ένα μεγάλο μέρος της πόλης.

Όσο δεδομένο και αναφαίρετο είναι το δικαίωμα σε διαδηλώσεις διαμαρτυρίας, άλλο τόσο πρέπει να είναι δεδομένη και κατανοητή η ανάγκη για περιφρούρηση τους .Η Αθήνα  έχει πικρή εμπειρία  από εκδηλώσεις που ξεκίνησαν ειρηνικά με τις καλύτερες προθέσεις και εξελίχθηκαν σε καταστροφικές και ανεξέλεγκτές συγκρούσεις.Υπάρχει δυστυχώς αρκετή συσσωρευμένη οργή, που μπορεί πολύ εύκολα ακόμα και από μια ασήμαντη αφορμή να πυροδοτήσει και πάλι ένα κλίμα βίας.

Είναι ευθύνη αλλά και υποχρέωση τόσο της αστυνομίας, όσο και των δυνάμεων που οργανώνουν τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, να περιφρουρήσουν την ειρηνική εξέλιξη τους. Μετά από μια περίοδο μεγάλης έντασης και συγκρούσεων με καταστροφικές για την Αθήνα συνέπειες, καταφέραμε να σταματήσει να κυριαρχεί στα διεθνή μέσα ενημέρωσης η εικόνα μιας πόλης και μιας χώρας, όπου δεσπόζει η βία, οι συγκρούσεις και οι καταστροφές.Θα ήταν τραγικό, σε μια περίοδο που βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο μεταίχμιο για το μέλλον μας, να ξαναζήσουμε τέτοια επεισόδια. Έχουμε όλοι, κυβέρνηση και διαδηλωτές, την εμπειρία και την υπευθυνότητα να αυτοπροστατευθούμε.

ΤΟ ΒΗΜΑ


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου