Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Υποψήφιοι με τη ΝΔ οι πρώην βουλευτές των ΑΝΕΛ Γιοβανόπουλος-Ιατρίδη


Στη Νέα Δημοκρατία εντάσσεται η βουλευτής Δωδεκανήσων Μίκα Ιατρίδη, η οποία συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του κόμματος Αντώνη Σαμαρά.

Ο κ. Σαμαράς καλωσόρισε τη βουλευτή, ενώ όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος «είναι βέβαιο ότι με την υποψηφιότητά της στο Νομό Δωδεκανήσων στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, θα δυναμώσει τον αγώνα της παράταξης, για μια δυνατή Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη».

Σημειώνεται ότι η βουλευτής είχε διαγραφεί από το κόμμα για τη στάση της να μην ψηφίσει και το δεύτερο μνημόνιο. Στη συνέχεια συμμετείχε στη δημιουργία και την ίδρυση των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», όπου και διετέλεσε κοινοβουλευτική υπεύθυνη του Τομέα Ναυτιλίας και εισηγήτρια για το κυβερνητικό πρόγραμμα του κινήματος στο συγκεκριμένο τομέα.

Πολιτικές διαφωνίες την οδήγησαν, δύο χρόνια αργότερα, στην αποχώρηση της από τους Ανεξάρτητους Έλληνες και στην πλήρη ανεξαρτητοποίηση της.

Λίγο αργότερα έγινε γνωστό πως υποψήφιος με τη ΝΔ θα είναι και ο ανεξάρτητος, πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Γιοβανόπουλος.

Μετά από συνάντηση που είχε με τον κ. Σαμαρά, ο κ. Γιοβανόπουλος δήλωσε:

«Ανταποκρίθηκα στην ευρύτερη συσπείρωση δυνάμεων που απαιτείται προς έναν δίκαιο και φιλελεύθερο κόσμο. Η συνεργασία μου με τη Νέα Δημοκρατία στις προσεχείς εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, είναι μια πράξη ευθύνης και σύνεσης. Η Ελλάδα μόνο ενωμένη μπορεί να διεκδικήσει την αναπτυξιακή της πορεία και να διασφαλίσει την ευρωπαϊκή της προοπτική».

Υπενθυμίζεται πως τοσό η κ. Ιατρίδη όσο και ο κ. Γιοβανόπουλος είχαν ψηφίσει τον Σταύρο Δήμα στις ψηφοφορίες για την προεδρική εκλογή.

Ναυτεμπορική


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου