Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Μηταράκης-Αδωνις στον εισαγγελέα για την υπόθεση του «κουμπαρά»


«Μας ενέπλεξαν για πολιτικούς λόγους» κατέθεσαν και οι δύο 

Γράφει η Κόλλια Ελευθερία


Στον άξονα «δεν τον είδα - δεν τον ξέρω» κινήθηκε στην κατάθεσή του ενώπιον του αντεισαγγελέα Εφετών κ. Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Νότης Μηταράκης σχετικά με την υπόθεση του «κουμπαρά» και της εξαγοράς ψήφων βουλευτών για την ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο κ. Μηταράκης καθώς και ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, είναι οι μοναδικοί εκ των κυβερνητικών στελεχών που φέρονται ως γνωρίζοντες προσωπικά τον κ. Γιώργο Σούκουρη, το πρόσωπο που καταγγέλλεται από τη βουλευτή των ΑΝΕΛ κυρία Σταυρούλα Ξουλίδου ότι αποπειράθηκε να τη δωροδοκήσει, ως εκ τούτου προσήλθαν αυτοβούλως στην Εισαγγελία Εφετών προκειμένου να ξεδιαλύνουν κάθε υποψία ως προς τυχόν εμπλοκή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μηταράκης εξήγησε ότι δεν γνωρίζει προσωπικά τον κ. Σούκουρη, σχετίζεται μαζί του αποκλειστικά μέσω Facebook (είναι «φίλοι»), με τον τελευταίο να έχει παραστεί και σε εκδήλωση του νυν υφυπουργού.

«Τη μία και μοναδική συνάντησή του» με τον κ. Σούκουρη το περασμένο καλοκαίρι κατέθεσε από την πλευρά του ο κ. Γεωργιάδης, δηλώνοντας ότι νωρίτερα, στις 21 Αυγούστου, ο κ. Σούκουρης του είχε στείλει μήνυμα στο Facebook στο οποίο κατηγορούσε την κυβέρνηση για ζητήματα σχετικά με συντάξεις Βορειοηπειρωτών.

Ο κ. Γεωργιάδης επιβεβαίωσε μεν ότι περί τα τέλη Αυγούστου συνάντησε τον κ. Σούκουρη στο Κοινοβούλιο, πλην όμως «για δέκα λεπτά, όπως βλέπει εκατοντάδες ανθρώπους». Ξεκαθάρισε, δε, ότι τα θέματα συζήτησης ήταν αυτά που του είχε θίξει στο Facebook καθώς και η εξεύρεση εργασίας για τον γιο του. Κατέστησε σαφές, παράλληλα, ότι στο πλαίσιο γενικής πολιτικής κουβέντας είπε στον κ. Σούκουρη: «Καλοδεχούμενος κάθε βουλευτής που θέλει να ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Εξερχόμενος του Εφετείου, ο κ. Μηταράκης δήλωσε: «Λόγω της εμπλοκής του ονόματος μου από τον κ. Καμμένο και την κυρία Ξουλίδου σε αυτή την άθλια υπόθεση, επισκέφθηκα πριν από λίγο αυτοβούλως τον  εισαγγελέα  που τη διερευνά. Επαναλαμβάνω για μια ακόμα φορά ότι ο κ. Σούκουρας δεν είναι, ούτε υπήρξε συνεργάτης μου.

Με αυτές τις αθλιότητες ο κ. Καμμένος, αδιαφορώντας για το μέλλον της χώρας και την πορεία της σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο, επιχειρεί να δημιουργήσει ένα κλίμα τρομοκρατίας σε βάρος των βουλευτών που θέλουν να ψηφίσουν υπέρ της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

Πρόκειται για μια πρωτοφανή μεθόδευση εκφοβισμού των μελών του Κοινοβουλίου. Αυτή η μεθόδευση δεν πρόκειται να περάσει. Ούτε θα βοηθήσει τον κ. Καμμένο να επιβιώσει πολιτικά. Η υπόθεση αυτή δεν αφορά τα δήθεν 3 εκατομμύρια, αλλά το 3% των δημοσκοπήσεων».

Ο κ. Μηταράκης απέστειλε το πρωί της Τρίτης επιστολή προς τον αντιπρόεδρο της Βουλής και πρόεδρο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας κ. Χρήστο Μαρκογιαννάκη, με την οποία ζητεί «να κληθεί στην ειδική συνεδρίαση της εν λόγω Επιτροπής κατά τη διάρκεια της οποίας θα εξεταστούν οι πρόσφατες απαράδεκτες και ανυπόστατες καταγγελίες» της κυρίας Ξουλίδου και του προέδρου των ΑΝΕΛ κ. Πάνου Καμμένου.

Με τη σειρά του ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε: «Μετά τη συνεχιζόμενη περιφορά της λάσπης από Καμμένο και Ξουλίδου, κρίναμε σκόπιμο να έρθουμε αυτοβούλως να καταθέσουμε. Δεν έχουμε καμιά εμπλοκή. Μας ενέπλεξαν για πολιτικούς λόγους. Είναι προσπάθεια του Καμμένου αν τολμήσουν βουλευτές να ψηφίσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να έχουν τη ρετσινιά».

Αύριο Τετάρτη έχουν προγραμματιστεί οι καταθέσεις των κ.κ. Κουσουλα (ΑΝΕΛ), Χριστοφορίδη (εφημερίδα Το Χωνί) και Συριοπούλου (ειδικού μέσων κοινωνικής δικτύωσης), ενώ την Παρασκευή θα βρεθούν ενώπιον του εισαγγελικού λειτουργού ο κ. Παναγιώτης Καμμένος και  ο κ. Κώστας Βαξεβάνης.


Πηγή : tovima.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου