Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Οι βουλευτές θα ψηφίσουν για πρόεδρο της Δημοκρατίας για να μην μείνουν άνεργοι!



Σε εκτενές άρθρο του για τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα το πρακτορείο Bloomberg, εκτιμά ότι θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, με το σκεπτικό ότι οι περισσότεροι βουλευτές θα επιλέξουν να ψηφίσουν, με γνώμονα το να μην χάσουν τη δουλειά τους».

«Η υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα για την Προεδρία της Δημοκρατίας, προσφέρει στους συντηρητικούς βουλευτές μία υποψηφιότητα στη γραμμή της ιδεολογίας τους και δίνει στον Σαμαρά την ευκαιρία να παραμείνει στην εξουσία. Ταυτόχρονα δίνει στα μέλη του κοινοβουλίου, που ανησυχούν ότι η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ και η νίκη του στις εκλογές θα τους στερήσει τη δουλειά, έναν λόγο για να συνταχθούν με την κυβερνητική γραμμή» αναφέρει στο πρακτορείο ο αναπληρωτής καθηγητής Νομικών και Οικονομικών στο πανεπιστήμιο της Αθήνας Αριστείδης Χατζής.

Σύμφωνα με το Bloomberg, τέσσερα χρόνια λιτότητας, κάτω από τον έλεγχο της τρόικας, έχουν οδηγήσει την ανεργία στην Ελλάδα στο 26%, το υψηλότερο ποσοστό στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και περιόρισε πολλές ευκαιρίες επαγγελματικής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα, κάτι που αποτελούσε δίχτυ ασφαλείας για πολιτικούς σε πολλές χώρες.

Το άρθρο αναφέρεται επίσης στην κατάρρευση του Χρηματιστηρίου και την άνοδο των αποδόσεων των ελληνικών δεκαετών ομολόγων σε μη βιώσιμα επίπεδα, τα οποία, όπως το σύνολο του διεθνούς Τύπου αποδίδει σε δύο παράγοντες. Πρώτον, στην πολιτική αστάθεια εξ αιτίας της επίσπευσης των διαδικασιών της προεδρικής εκλογής και δεύτερον στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και ανόδου του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.


Πηγή : usay.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου