Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΩΜΑΝΟ ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΜΟΛΟΤΟΦ ΚΑΤΑ ΤΟΥ Α.Τ. ΒΥΡΩΝΑ



Επεισοδιακή η χθεσινή (04/12/2014) νύχτα, με καταλήψεις να πραγματοποιούνται πανελλαδικά ως ένδειξη συμπαράστασης για το Νίκο Ρωμανό - Επίθεση με μολότοφ στο αστυνομικό τμήμα Βύρωνα
Κατάληψη πραγματοποιήθηκε στο κτήριο της ΓΣΕΕ στην οδό Πατησίων από ομάδα ατόμων, οι οποίοι αρνούνταν να βγουν σε ένδειξη συμπαράστασης στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό.

Οι καταληψίες ανήρτησαν πανό εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στο Ρωμανό.

Η κατάληψη πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα (04/12/2014) κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης συνεδρίασης της συνδικαλιστικής παράταξης ΜΕΤΑ (Αυτόνομη Παρέμβαση), που διεξαγόταν στον 4ο όροφο του κτηρίου.

Συνδικαλιστικά στελέχη ανέφεραν ότι πληροφορήθηκαν την κατάληψη ενώ η συνεδρίαση της συγκεκριμένης παράταξης ήταν σε εξέλιξη και μέχρι αυτήν την ώρα δεν έχουν ενημέρωση για τα αιτήματα των καταληψιών και τους λόγους της κατάληψης.

Τα ίδια στελέχη ανέφεραν, επίσης, ότι δεν υπήρξε εμπλοκή με τη φρουρά του κτηρίου ούτε έχουν αναφερθεί φθορές.

Ωστόσο στην περίμετρο του κτηρίου βρίσκονταν δυο διμοιρίες των ΜΑΤ, με σκοπό να εμποδίσουν την είσοδο και άλλων ατόμων στα γραφεία της Συνομοσπονδίας. Όμως οι πόρτες των γραφείων παρέμειναν ανοικτές, ενώ η αστυνομία διεμήνυσε στους καταληψίες ότι μπορούν να αποχωρήσουν οποιαδήποτε στιγμή, χωρίς να γίνουν συλλήψεις.

Σύμφωνα με συνδικαλιστικά στελέχη, οι καταληψίες ζήτησαν πρόσβαση σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, ο οποίος και τους δόθηκε, προκειμένου να κοινοποιήσουν μήνυμα στο διαδίκτυο, ενώ τους ζητήθηκε να μην προκαλέσουν φθορές στον χώρο.

Την ίδια ώρα η ομάδα που κατέλαβε το κτήριο της ΓΣΕΕ κυκλοφόρησε κείμενο στο οποίο εξηγεί τις θέσεις της. Σε αυτό επαναλαμβάνει τη στήριξή της στον Νίκο Ρωμανό, ενώ καταφέρεται και στη δημιουργία φυλακών τύπου Γ΄και στις νέες συνθήκες κράτησης.

Το κείμενο της κατάληψης έχει ως εξής:

«Σήμερα, 4 Δεκεμβρίου, καταλαμβάνουμε το κτήριο της ΓΣΕΕ ως ένδειξη αλληλεγγύης στον αναρχικό απεργό πείνας από 10/11, Νίκο Ρωμανό. Ο αναρχικός Ν. Ρωμανός αποτελεί συνειδητό εχθρό του καθεστώτος. Επέλεξε να αγωνιστεί έμπρακτα ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο, μέσα κι έξω από τις φυλακές. Ο αγώνας του Νίκου Ρωμανού δεν αφορά μόνο την κατάκτηση των εκπαιδευτικών του αδειών. Αποτελεί ανάχωμα στις φυλακές τύπου Γ', τις νέες ειδικές συνθήκες κράτησης, την περιστολή δικαιωμάτων που κατακτήθηκαν με αίμα απ'τους κρατούμενους. Αποτελεί ανάχωμα στη δολοφονική επέλαση κράτους και κεφαλαίου. Για όλους αυτούς τους λόγους στεκόμαστε δίπλα στο σύντροφο μας και αλληλέγγυοι στον αγώνα του».
Λίγη ώρα αργότερα η ομάδα που βρίσκεται στο κτήριο της ΓΣΕΕ εξέδωσε νέα ανακοίνωση καταγγέλλοντας τη συγκέντρωση των ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή και το αποκλεισμό του κτηρίου από αυτές.
Η συνέλευση της κατάληψης στη νέα της ανακοίνωση αναφέρει ότι αποφάσισε να παραμείνει στο κτήριο παρά τον όποιο αποκλεισμό.

Επίθεση με μολότοφ στην Αθήνα

Επίθεση με βόμβα μολότοφ εναντίον του αστυνομικού τμήματος Βύρωνα εξαπέλυσε ομάδα 15-20 ατόμων λίγο μετά τις 10:30 το βράδυ της Πέμπτης (04/12/2014).
Οι άγνωστοι τράπηκαν στη συνέχεια σε φυγή. Από την επίθεση προκλήθηκαν μικρές ζημιές σε ένα όχημα της αστυνομίας.

Καταλήψεις σε Θεσσαλονίκη – Πάτρα για τον Ν. Ρωμανό

Σημειώνεται ότι ομάδες ατόμων σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα, που συμπαρίστανται στον Νίκο Ρωμανό, προχώρησαν σε καταλήψεις κτηρίων.

Στη Θεσσαλονίκη κατέλαβαν τον κινηματογράφο «Ολύμπιον», στην πλατεία Αριστοτέλους, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ενώ στην Πάτρα ομάδα ατόμων προχώρησε στην ανακατάληψη του πρώην παραρτήματος του Πανεπιστημίου Πατρών, που βρίσκεται στο κέντρο της Πάτρας.


Πηγή : newsbomb.gr




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου