Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Παύλος Χαϊκάλης: Τον Αύγουστο ψήφιζε ΠτΔ, τον Δεκέμβριο όχι και... ίσως


Τον Αύγουστο, ο Παύλος Χαϊκάλης άφηνε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, λέγοντας πως θα ψηφίσει υπό προϋποθέσεις. Τον Δεκέμβριο, μετά τα ραντεβού με τον Γιώργο Αποστολόπουλο, η στάση του άλλαξε.
Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, με δηλώσεις του στο Mega και τον ΣΚΑΙ τον Αύγουστο είχε πει πως θα ψήφιζε Πρόεδρο της Δημοκρατίας (σ.σ. το όνομα του υποψηφίου δεν ήταν ακόμη γνωστό) αν το πρόσωπο που θα πρότεινε η κυβέρνηση είχε κύρος στον ευρωπαϊκό και τον ελληνικό χώρο.

Είχε θέσει ως όρο, ο υποψήφιος αυτός να δεχτεί να μην υπογράψει νέα Μνημόνια και να μην επιτελέσει «διαταγές ξένων συμφερόντων». «Είμαστε διατεθειμένοι να το συζητήσουμε» είχε πει.
Το ίδιο είχε επαναλάβει την επόμενη μέρα, στις 22 Αυγούστου, μιλώντας στον ΣΚΑΙ. Είχε πει: «Πρέπει η κυβέρνηση να προτείνει πρόσωπο ευρείας αποδοχής, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, που να μην προέρχεται από κάποιο κομματικό χώρο και να έχει ευρύ κοινωνικό έρεισμα. Σε αυτή την περίπτωση και εφόσον ο προτεινόμενος δεχτεί ότι δεν θα υπογράψει Προεδρικά Διατάγματα και Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, τότε η ψήφος μου είναι πιθανή».

Λίγους μήνες μετά, η στάση του άλλαξε. Στις 6 Δεκεμβρίου γίνεται, πως ο ίδιος αποκάλυψε, το πρώτο ραντεβού με τον Γιώργο Αποστολόπουλο και τέσσερις μέρες μετά ακολουθεί το δεύτερο.

Το πρωί της 10ης Δεκεμβρίου, πριν τη δεύτερη συνάντηση, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ μιλά στον ΒΗΜΑ FM και λέει ότι η υποψηφιότητα Δήμα δεν είναι δέλεαρ. «Θα έλεγα μια υποψηφιότητα ήττας. Δεν είναι το δέλεαρ για να ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Θα έλεγα ότι είναι από την κεντροδεξιά ένα πρόσωπο το οποίο σε μια συγκυβέρνηση μόνο προβλήματα θα δημιουργούσε». Συμπλήρωσε όμως: «Θα έλεγα ότι είναι μια υποψηφιότητα γενικά καλή αλλά όχι αυτή που θα ήθελαν οι περισσότεροι».

Μια μέρα μετά, μιλώντας στα Παραπολιτικά δηλώνει πως δεν θα ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εκτός αν προκύψει μεγάλο εθνικό θέμα ή αν υπάρξει κοινωνική αναταραχή, αν αδειάσουν τα ΑΤΜ. «Έχουμε πάρει μια απόφαση, το Συνέδριο και όλη η συμπαγής Κ.Ο. μέχρι στιγμής, που λέει ότι δεν θα ψηφίσουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Παρότι οι μέρες είναι κοντά, δεν υπάρχει ουσιαστικά κάτι που μπορεί να το αλλάξει, αλλά πάντοτε αφήνεις μια παράμετρο, επειδή μ’ αρέσει να έχω αξιοπιστία στο λόγο μου και γι’ αυτό χρησιμοποιώ αυτό το "μέχρι στιγμής". Είναι ότι αύριο δεν ξέρω τι μπορεί να συμβεί. Να συμβεί ένα εθνικό θέμα, θα πρέπει να το δούμε πάλι εσωτερικά, όλοι μαζί. Κι εκεί θα δω αν θα αντιδράσω ή όχι. Να... ξαφνικά να σταματήσουν τα ΑΤΜ να έχουν λεφτά, να υπάρχει κόσμος να είναι σε απόγνωση, να δούμε ένα θέμα εθνικό, το οποίο πρέπει να το αντιμετωπίσουμε σε άλλη κατεύθυνση. Δεν πιστεύω ότι θα συμβούν αυτά τα πράγματα, απλώς βάζω μια άνω τελεία».




Πηγή : Alpha, newsit.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου