Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

«Δεν είμαι βέβαιος τι θα πράξουν οι βουλευτές των ΑΝΕΛ στην τρίτη ψηφοφορία»



«Κλείνει το μάτι» σε όσους βουλευτές του ενδεχομένως θέλουν να ψηφίσουν «ναι» για πρόεδρο

Λιγότερο βέβαιος για τη στάση των βουλευτών των Ανεξάρτητων Ελλήνων στην τρίτη ψηφοφορία για Πρόεδρο της Δημοκρατίας εμφανίζεται ο πρόεδρος του κόμματος, Πάνος Καμμένος.



Δεν είμαι βέβαιος για το αν όλοι οι βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ, θα παραμείνουν πιστοί στη γραμμή του κόμματος (να μην ψηφίσουν δηλαδή Πρόεδρο της Δημοκρατίας), δηλώνει χαρακτηριστικά στου Financial Times. «Είναι δύσκολο, δεδομένης της κατάστασης» συνεχίζει και προσθέτει ότι  «πρέπει όμως όλοι μας να παραμείνουμε πιστοί στην αντι-μνημονιακή αποστολή που μας ανέθεσαν οι Έλληνες κατά την τελευταία εκλογική αναμέτρηση».

Εμφανίζεται ωστόσο βέβαιος ότι στην περίπτωση που γίνουν πρόωρες εκλογές το κόμμα του θα μπει στην Βουλή με με ποσοστό 6-7% και έως 20 έδρες.

Ο ίδιος τάσσεται υπέρ των πρόωρων εκλογών «γιατί η Ελλάδα χρειάζεται μια νέα οικονομική πολιτική - η οποία θα περιλαμβάνει και αναδιάρθρωση του χρέους, το συντομότερο δυνατόν», εξηγεί ο Πάνος Καμμένος.

«Προσβλέπουμε σε μια κυβέρνηση συνασπισμού η οποία θα αποκλείσει τα μνημονιακά κόμματα, όπως η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, τα οποία απέτυχαν να οδηγήσουν στην ανάκαμψη την ελληνική οικονομία», συμπληρώνει ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ.

Στο σημείο αυτό οι Financial Times, αναφέρονται στο χρέος της χώρας  μας και σχολιάζουν ότι ο Πάνος Καμμένος – όπως και ο Αλέξης Τσίπρας- υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα πρέπει να επαναδιαπραγματευτεί μια διαγραφή του ελληνικού χρέους. «Είναι αδύνατον να αποπληρωθεί το τεράστιο χρέος μας. Δεν είναι βιώσιμο, παρά τις αντίθετες απόψεις των Ευρωπαίων εταίρων» λέει ο επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Παράλληλα, εξαπολύει επίθεση στην κυβέρνηση κατηγορώντας την ότι δεν δρα σαν πραγματικό κράτος, αντίθετα το μόνο που κάνει είναι να εκτελεί τις εντολές της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ.

«Δεν μπορείς στη χώρα που γεννήθηκε η Δημοκρατία, να κυβερνάς με τα e-mail που έρχονται από το Βερολίνο», σημειώνει ο Πάνος Καμμένος.

Από την πλευρά τους οι Financial Times, αναφερόμενοι στην πολιτική πορεία του πολιτικού σχολιάζουν ότι στο παρελθόν ήταν αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας σε κυβέρνηση της ΝΔ, ωστόσο εγκατέλειψε το κόμμα το 2012. Τώρα πια δεν φαίνεται διατεθειμένος να στηρίξει την κυβέρνηση Σαμαρά.


Πηγή : protothema.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου