Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

«Αστακός» η Αθήνα για τρεις ημέρες



Σε επιφυλακή χιλιάδες αστυνομικοί ενόψει της επίσκεψης Νταβούτογλου, των εκδηλώσεων για τα 6 χρόνια από το θάνατο Γρηγορόπουλου και την ψήφιση του προϋπολογισμού.
Πόλη σε κατάσταση πολιορκίας θα θυμίζει από σήμερα και μέχρι το βράδυ της Κυριακής το κέντρο της Αθήνας. Οι κεντρικοί δρόμοι της πρωτεύουσας θα είναι απροσπέλαστοι για τα αυτοκίνητα, λόγω των έκτακτων μέτρων ασφαλείας.

Το δύσκολο τριήμερο για τους Αθηναίους οριοθετείται από τη σημερινή έλευση του Τούρκου πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου, τις αυριανές εκδηλώσεις στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου, αλλά και την ψήφιση του προϋπολογισμού τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Επί ποδός βρίσκονται περίπου 7.000 αστυνομικοί, ενώ επιβλήθηκε για λόγους ασφαλείας η απαγόρευση συγκεντρώσεων για 33 ώρες.

Όλη η ΓΑΔΑ στο δρόμο

Σε επιφυλακή βρίσκεται ολόκληρη η αστυνομική δύναμη της Αττικής. Η κατάσταση συναγερμού για τις αστυνομικές δυνάμεις θα κορυφωθεί αύριο κατά τη διάρκεια των καθιερωμένων εκδηλώσεων μνήμης της δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στις 6 Δεκεμβρίου το 2008 από το όπλο του Επαμεινώνδα Κορκονέα στα Εξάρχεια.

Ανώτατα στελέχη της ΕΛΑΣ βρίσκονται συνεχώς σε συσκέψεις για το σχεδιασμό των μέτρων ασφάλειας και έχει ήδη αποφασιστεί 7.000 αστυνομικοί να βρίσκονται στους δρόμους της Αθήνας όπου θα πραγματοποιηθούν πορείες. Ολόκληρη η δύναμη των ΜΑΤ και των ΥΜΕΤ θα βρίσκεται σε κεντρικά σημεία της πρωτεύουσας ενώ ιδιαίτερη σημασία θα δοθεί στα κτίρια δημοσίων υπηρεσιών και στα υπουργεία.

Ταυτόχρονα οι δυνάμεις των ομάδων ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ θα περιπολούν καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Στην ΕΛΑΣ υπάρχει έντονη ανησυχία λόγω του τεταμένου κλίματος που έχει δημιουργηθεί από την απεργία πείνας του Νίκου Ρωμανού αλλά και της έντασης που υπήρξε στα πανεπιστήμια το τελευταίο διάστημα.

Κατά τη διάρκεια των πορειών από αέρος το ελικόπτερο της ΕΛΑΣ θα παρακολουθεί τις πορείες ενώ κλειστοί θα παραμείνουν και σταθμοί του Μετρό με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στους δρόμους της Αθηνάς εκτός από τους ένστολους αστυνομικούς θα υπάρχουν και συνάδελφοι τους με πολιτικά.

Μπλόκο στις διαδηλώσεις

Την απαγόρευση διαδηλώσεων και συγκεντρώσεων στο κέντρο της Αθήνας για 33 ώρες αλλά και κατά μήκος της Αττικής Οδού κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στην Αθήνα του πρωθυπουργού της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου στα πλαίσια της σύγκλησης του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας αποφάσισε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής.

Το μέτρο θα τεθεί σε εφαρμογή από τις 6 το πρωί σήμερα και θα παραμείνει σε ισχύ έως τις 3 μετά το μεσημέρι του Σαββάτου.

Η ΕΛΑΣ σε ανακοίνωσή της έκανε λόγο ότι το μέτρο εφαρμόζεται «για λόγους δημόσιας ασφάλειας και μη διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής της πόλης».

Η απαγόρευση διαδηλώσεων αφορά την περιοχή που περικλείεται από τις ακόλουθες οδούς - Λεωφόρους:

Αμερικής (από τη συμβολή της με την οδό Σταδίου) - συνέχεια Λυκαβηττού - δεξιά Αναγνωστοπούλου - αριστερά Πατριάρχου Ιωακείμ - αριστερά Μαρασλή - δεξιά Δεινοκράτους - αριστερά Αριστοδήμου - δεξιά Αθηναίων Εφήβων - αριστερά Κόνιαρη - δεξιά Τσόχα - αριστερά Δ. Σούτσου - συνέχεια Πανόρμου - αριστερά Χατζηκωνσταντή - αριστερά Λάμψα - δεξιά Φλώρου - δεξιά Μεταξά - Πλατεία Δάφνης - δεξιά Χλόης - αριστερά Υακίνθων - δεξιά Βίκτωρος Ουγκώ - έναντι Βεάκη - συνέχεια Βλαχάκη - δεξιά Μεσογείων - αριστερά Μιχαλακοπούλου - αριστερά Διονυσίου Αιγηνίτου - αριστερά Κρατερού - δεξιά Αλκαίου - δεξιά Ούλωφ Πάλμε - δεξιά Ευφρονίου - αριστερά Σπ. Μερκούρη - δεξιά Ευτυχίδου - Πλατεία Πλαστήρα - Αρχιμήδους - δεξιά Μάρκου Μουσούρου - αριστερά Αρδηττού - συνέχεια Καλλιρρόης - δεξιά Δράκου - αριστερά Μουσών - συνέχεια Παναιτωλίου - Αρακύνθου - Στησικλέους - δεξιά Ακάμαντος - αριστερά Αποστόλου Παύλου - δεξιά Ερμού - αριστερά Αθηνάς - δεξιά Βορρέου - αριστερά Αιόλου - δεξιά Κολοκοτρώνη - Αμερικής, συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής, στο τμήμα της Αττικής Οδού από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» έως τον κόμβο της Περιφερειακής Υμηττού με τη Λ. Κατεχάκη, στο τμήμα της Λ. Κατεχάκη από την έξοδο της Περιφερειακής Υμηττού έως τη συμβολή της με τη Λ. Μεσογείων και σε βάθος ακτίνας εκατό -100- μέτρων, ένθεν και ένθεν προαναφερόμενων τμημάτων οδών (Αττική Οδός - Λ. Κατεχάκη), ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή τοπικής αρμοδιότητας Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών.

Μέσω παρακάμψεων η κυκλοφορία

Για την αποφυγή κυκλοφοριακού «εμφράγματος» η Τροχαία θέτει σε εφαρμογή έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα εφαρμόζονται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών, παρακαλούνται οι οδηγοί, για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και την αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, να αποφύγουν τη διέλευση των οχημάτων τους, στις εξής οδούς και λεωφόρους:

- Λεωφ. Βασ. Σοφίας σε όλο το μήκος της
- Λεωφ. Βασ. Κωνσταντίνου σε όλο το μήκος της
- Λεωφ. Μεσογείων στο τμήμα της από Οδό Κατεχάκη έως τη Λεωφ. Βασ. Σοφίας
- Οδό Μιχαλακοπούλου (ρεύμα καθόδου προς κέντρο)

Εναλλακτικά προτείνονται οι εξής διαδρομές:

Για τους κατευθυνόμενους από τα βόρεια προάστια:
- προς το κέντρο της Αθήνας προτείνεται η κίνησή τους μέσω Λεωφ. Κηφισίας, Λεωφ. Αλεξάνδρας.
- προς νότια προάστια μέσω Περιφερειακής Υμηττού.
- προς Πειραιά μέσω Λεωφ. Κηφισού.

Για τους κατευθυνόμενους από τα νότια προάστια:

- προς το κέντρο της Αθήνας προτείνεται η κίνησή τους μέσω Περιφερειακής Υμηττού.
- προς τα βόρεια προάστια μέσω Περιφερειακής Υμηττού.

Για τους κατευθυνόμενους από τον Πειραιά :

- προς το κέντρο της Αθήνας προτείνεται η κίνησή τους μέσω της οδού Πειραιώς.
- προς τα βόρεια προάστια μέσω Λεωφ. Κηφισού.

Κλείνουν και σταθμοί του μετρό

Κλειστοί θα είναι από τις 13.00, οι σταθμοί του μετρό «Ευαγγελισμός», «Μέγαρο Μουσικής» και «Κατεχάκη», με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας.


Πηγή : euro2day.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου