Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Κρατούνται στον Λίβανο μία σύζυγος και η κόρη του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους


Στη σύλληψη της συζύγου και μίας από τις κόρες του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι προχώρησε ο στρατός του Λιβάνου, όταν προσπάθησαν να περάσουν από τη Συρία στο έδαφος του Λιβάνου πριν από λίγες ημέρες, σύμφωνα με αξιωματούχους των λιβανικών υπηρεσιών ασφαλείας.

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας του Λιβάνου δήλωσε ότι η σύζυγος του Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι ταξίδευε μαζί με μία από τις κόρες τους, αντίθετα με τις πρώτες πληροφορίες που έκαναν λόγο για έναν γιο του ζεύγους.

Εξετάσεις DNA πραγματοποιήθηκαν για να εξακριβωθεί εάν πρόκειται πραγματικά για παιδί του ηγέτη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Μία από τις συζύγους του αλ-Μπαγκντάντι και ένα παιδί συνελήφθησαν στον βόρειο Λίβανο, καθώς προσπάθούσαν να περάσουν από το συριακό έδαφος στο Λίβανο. Η γυναίκα, συριακής καταγωγής, σύμφωνα με πληροφορίες, ανακρίνεται στους χώρους του υπουργείου Αμυνας του Λιβάνου.
Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει αντίδραση από ιστοσελίδες του Ισλαμικού Κράτους.
Η σύλληψη αποτελεί πλήγμα για τον αλ-Μπαγκντάντι και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως διαπραγματευτικό χαρτί κατά της οργάνωσης που έχει συλλάβει πλήθος ξένων, ιρακινών και σύρων ομήρων.


Πηγή : imerisia.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου