Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Μαξίμου: «Ελαφρές» οι καταγγελίες Χαϊκάλη περί χρηματισμού


Ως ένα ακόμη επεισόδιο στο σίριαλ της αντιπολίτευσης να ναρκοθετήσει την πορεία της χώρας, αντιμετωπίζουν στο Μέγαρο Μαξίμου τις καταγγελίες των κ.κ. Παύλου Χαικάλη και Λάκη Λαζόπουλου για προσπάθεια χρηματισμού. Η κυβέρνηση αναμένει τις κινήσεις της δικαιοσύνης, ωστόσο στελέχη της αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει δική τους κίνηση προκειμένου να αναζητηθούν οι υπεύθυνοι για την διακίνηση σεναρίου και ψευδών ειδήσεων που έχουν στόχο την διασάλευση της πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας της Ελλάδας. Το Μαξίμου, αν και θεωρεί εκ προοιμίου ελαφρές τις καταγγελίες, αναμένει την συνέντευξη του κ. Καμμένου πριν οριστικοποιήσει τις κινήσεις του.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη σε σχετική δήλωσή της , τόνισε ότι «για λόγους δημοσίου συμφέροντος πρέπει να δοθούν αμέσως στη δημοσιότητα τα στοιχεία. Αν δεν υπάρχουν, να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες εναντίον των δραστών αυτής της άθλιας ιστορίας».

Ο βουλευτής Παύλος Χαϊκάλης δεν κατονόμασε συγκεκριμένο πρόσωπο όταν κατήγγειλε εγγράφως στον εισαγγελέα Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο απόπειρα χρηματισμού του για την προεδρική εκλογή, σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές.

Κατά τις ίδιες πηγές πάντως, ο κ. Χαϊκάλης απέκλεισε κάθε σύνδεση του δράστη με κυβερνητικούς ή άλλους δημόσιους παράγοντες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι έως τώρα έρευνες των Αρχών δεν έχουν αποφέρει κανένα αποτέλεσμα αναφορικά με την ταυτότητα του φερόμενου δράστη, παρά το γεγονός ότι ο κ. Χαϊκάλης παρέδωσε και οπτικοακουστικό υλικό από συναντήσεις του με το πρόσωπο που προσπάθησε να τον δωροδοκήσει. Το εν λόγω υλικό εξετάστηκε από τη διεύθυνση ηλεκτρονικού εγκλήματος, κατόπιν παραγγελίας των εισαγγελικών Αρχών.

Σημειώνεται πάντως πως η έρευνα παραμένει ανοικτή και τυχόν νέα στοιχεία θα ληφθούν υπόψη.

Νωρίτερα, ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων είχε δηλώσει σε μέσα ενημέρωσης πως το πρόσωπο που επιδίωξε να τον χρηματίσει του προσέφερε 700.000 ευρώ μετρητά, εξόφληση δανείου που οφείλει σε τράπεζα και υπογραφή συμβολαίων παραγωγή, με αντάλλαγμα να ψηφίσει Πρόεδρο Δημοκρατίας.

Με παρέμβασή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, ζήτησε από την εισαγγελία να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για το υλικό και τις καταγγελίες του κ. Π. Χαϊκάλη. Ακόμη, ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε ότι όταν είχε αναφερθεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε χρηματισμό βουλευτών, προκειμένου να ψηφίζουν για Πρόεδρο Δημοκρατίας, είχε κατηγορηθεί ότι δηλητηριάζει με αυτόν τον τρόπο την πολιτική ζωή. «Σήμερα αποδεικνύονται ότι υπάρχουν στοιχεία» ανέφερε, ενώ παράλληλα τόνισε ότι «η αποκάλυψη δεν γίνεται σε έναν ουδέτερο χρόνο, επιβάλλεται η εισαγγελία να ενημερώσει τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, καθώς μετά καιτην πρώτη ψηφοφορία το θέμα επηρεάζει την εκλογική διαδικασία».


Πηγή : kathimerini.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου