Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Μαύρα παιχνίδια με την εκλογή Προέδρου - Στο ίδιο έργο… αρνητικοί πρωταγωνιστές Καμμένος και Χαϊκάλης


Περίεργες «συμπτώσεις», κενά και πολλά ερωτηματικά προκαλεί η υπόθεση Χαϊκάλη περί απόπειρας χρηματισμού που ήρθε να προστεθεί στο κλίμα πόλωσης και έντασης που καλλιεργεί ο ΣΥΡΙΖΑ με φόντο τη δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η Νέα Δημοκρατία μιλά ξεκάθαρα για στημένη προβοκάτσια ενώ οι φωτογραφίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας αμέσως μετά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ο Πάνος Καμμένος και ο «πρωταγωνιστής» της υπόθεσης βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. δείχνουν ότι ο «μεσάζων» Γιώργος Αποστολόπουλος ανήκε στο στενό πυρήνα συνεργατών του Πάνου Καμμένου τον Απρίλιο του 2012, δηλαδή την προεκλογική περίοδο, και μάλιστα ήταν παρών σε συνάντηση του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ. με τον Αλέξη Τσίπρα και το επιτελείο του. Ο ίδιος ο Γ. Αποστολόπουλος σε δήλωσή του χαρακτηρίζει μηχανορραφία την όλη υπόθεση και υποκινούμενη από δόλια κομματικά συμφέροντα: «Πρόκειται για θεατρικό αστυνομικό σενάριο με πρωταγωνιστή έναν έμπειρο κωμικό ηθοποιό και σκηνοθέτη και έναν μανιώδη σόουμαν πολιτικό αρχηγό! Στους δολοπλόκους υπενθυμίζω απλά τη ρήση “ουδείς ασφαλέστερος εχθρός εκ του ευεργετηθέντος”», αναφέρει στη δήλωσή του ο Γ. Αποστολόπουλος και προσθέτει ότι τίθεται στη διάθεση της Δικαιοσύνης για την αποκατάσταση της αλήθειας και της πραγματικότητας. «Ολα στο φως: χωρίς μοντάζ, συρραφές και μηχανορραφίες».

Η υπόθεση αυτή, όπως τονίζουν γαλάζια στελέχη, αποτελεί μια ακόμη επιχείρηση λάσπης και αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από την πλευρά των ΑΝ.ΕΛ., καθώς είχε προηγηθεί η «άσφαιρη» καταγγελία της Σταυρούλας Ξουλίδου για απόπειρα χρηματισμού μέσω… facebook. Τα ίδια στελέχη σχολίασαν την «ατάκα» του Παύλου Χαϊκάλη κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ότι «η κυρία Ξουλίδου ήταν άπειρη» και μιλούν για κίνηση εντυπωσιασμού του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ.

Οι ίδιες πηγές στέκονται επίσης στη «σύμπτωση» να έρθει στο φως της δημοσιότητας η υπόθεση αυτή από τον Λάκη Λαζόπουλο, τον οποίο προόριζε ο ΣΥΡΙΖΑ για επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου, αλλά και στην αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έσπευσε να χαρακτηρίσει σοβαρή την καταγγελία χωρίς να κρατήσει καμία επιφύλαξη τη στιγμή που από τη δικαστική πλευρά άρχισε να γίνεται γνωστό ότι ο Παύλος Χαϊκάλης δεν είχε καταθέσει κανένα όνομα!

Το χρονικό  της καταγγελίας

Το θέμα έφερε στη δημοσιότητα ο Λάκης Λαζόπουλος χθες το πρωί στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1 και όχι κάποιο στέλεχος των ΑΝ.ΕΛ. Είπε ότι έγινε απόπειρα χρηματισμού βουλευτή κατονομάζοντας τον Παύλο Χαϊκάλη: «Εχω δει και έχω ακούσει το υλικό. Αυτά τα στοιχεία έχουν κατατεθεί και στον εισαγγελέα», ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ πρόσθεσε: «Εχω και έναν άλλο βουλευτή που μέσα από την κουβέντα κατάλαβα ότι όχι απλώς έγινε απόπειρα χρηματισμού του, αλλά τα πήρε κιόλας». Στην εκπομπή παρενέβη ο Παύλος Χαϊκάλης και «επιβεβαίωσε» ότι έγινε απόπειρα χρηματισμού του από γνωστό πρόσωπο ο οποίος επιχείρησε να τον δωροδοκήσει με 3 εκατ. ευρώ για να ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Λίγη ώρα μετά, στη 1.30 το μεσημέρι, ο Πάνος Καμμένος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου μαζί με τον Παύλο Χαϊκάλη όπου εμφάνισαν υλικό λέγοντας πως είναι καταγεγραμμένες οι συνομιλίες του κ. Χαϊκάλη με τον μεσάζοντα Γιώργο Αποστολόπουλο, που κατονομάζεται ως ο άνθρωπος που επιχείρησε να χρηματίσει το βουλευτή.
«Είχαμε μια φιλική σχέση με τον μεσάζοντα, στην αρχή νόμιζα ότι κάνει πλάκα, μετά άρχισε να το σοβαρεύει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής.

Η πρώτη κρίσιμη συνάντηση, διάρκειας μίας ώρα και 14 λεπτών, έγινε στο ξενοδοχείο «Plaza» -όπως ειπώθηκε- και καταγράφηκε από κάμερα - ρολόι που φορούσε ο κ. Χαϊκάλης, αλλά και από άλλα μέσα, με το πρόσωπο του μεσάζοντα να φαίνεται καθαρά. Αμέσως μετά ο βουλευτής ενημέρωσε τον κ. Καμμένο και μαζί τον εισαγγελέα Παναγιωτόπουλο, αλλά και τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Ι. Ντογιάκο, ο οποίος προέτρεψε τον κ. Χαϊκάλη να συνεχίσει τις συναντήσεις, ώστε να υπάρξει πλήρης καταγραφή και αποδεικτικό υλικό για τις παράνομες πράξεις.
Η δεύτερη συνάντηση διήρκεσε 15 λεπτά και συμφωνήθηκε στην επόμενη επαφή να μπουν σε λεπτομέρειες. Σύμφωνα με τους κ.κ. Καμμένο και Χαϊκάλη, ο μεσάζοντας υποσχέθηκε στο βουλευτή να του παραδώσει μετρητά ύψους 700 χιλιάδων ευρώ, να του ρυθμίσει το δάνειο που έχει ο κ. Χαϊκάλης σε τράπεζα, αλλά και ένα ποσό σε χρυσό! «Υπάρχουν συγκλονιστικά στοιχεία μέσα σε αυτό το διάλογο όπου ο μεσάζων αναφέρει ότι μπορεί να δώσει τις 700.000 ευρώ άμεσα», ανέφερε ο κ. Καμμένος, λέγοντας ότι κάποια από τα μετρητά που υποσχέθηκαν στον Χαϊκάλη μπορεί να ήταν χτυπημένα «ίσως και απ’ την απαγωγή Παναγόπουλου»!
Στην τρίτη συνάντηση, που θα γινόταν στο σπίτι του βουλευτή, είχε στηθεί αστυνομική επιχείρηση προκειμένου να συλληφθεί επ’ αυτοφώρω ο μεσάζοντας. Ομως, δύο λεπτά πριν από τον καθορισμένο χρόνο, ο κ. Αποστολόπουλος ενημέρωσε τηλεφωνικά τον κ. Χαϊκάλη, ανέφερε ο βουλευτής, λέγοντας ότι δεν θα προσέλθει και του ευχήθηκε καλές γιορτές.

Οπως είπε ο κ. Χαϊκάλης, ο μεσάζοντας δεν εμφανίστηκε στο τρίτο ραντεβού ίσως γιατί είχε καταλάβει ή επειδή ενημερώθηκε από κάποιον ότι παρακολουθείται.
Πρόσθεσε επίσης ότι, για λόγους ασφαλείας και για την περίπτωση που του συμβεί κάτι, απευθύνθηκε στον Λάκη Λαζόπουλο, τον οποίο ενημέρωσε για το υλικό καθώς είναι στενός φίλους του και επιπλέον διαθέτει την τεχνική υποδομή στο στούντιο να καθαρίσουν οι ήχοι στο υλικό.

Ο Παύλος Χαϊκάλης ανέφερε ότι ενημέρωσε από την πρώτη στιγμή για την ταυτότητα του μεσάζοντα, αλλά δεν υπήρχε στις επίσημες καταθέσεις για να διασφαλιστεί το απόρρητο και να συλληφθεί επ’ αυτοφώρω.
Σύμφωνα με τους κυρίους Καμμένο και Χαϊκάλη, οι καταγεγραμμένες συνομιλίες περιέχουν συγκλονιστικές αποκαλύψεις και για άλλες δωροδοκίες, που επιχειρήθηκε να γίνουν προς βουλευτές, πάντα για να ψηφίσουν υπέρ της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. είπε ότι γνώρισε τον κ. Αποστολόπουλο στο γραφείο του κ. Σαμαρά, όταν ήταν ακόμα βουλευτής της Ν.Δ. Στη συνέχεια ο φερόμενος ως μεζάοντας τώρα εντάχθηκε στους ΑΝ.ΕΛ. για μια περίοδο και αργότερα προσελήφθη στην Deutsche Bank.

Η απάντηση της Ν.Δ.

«Η Δικαιοσύνη είναι ανάγκη να αποφανθεί άμεσα. Από τη στιγμή που η έρευνά της δεν τεκμηριώνει οτιδήποτε, αποκαλύπτεται πως πρόκειται για μια στημένη προβοκάτσια», ήταν η δήλωση του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Ανδρέα Παπαμιμίκου: «Πρέπει να δοθεί ένα τέλος, εδώ και τώρα, σ’ αυτό το άθλιο παιχνίδι με τους θεσμούς και τη χώρα. Την προβοκάτσια αυτή ξεκίνησε πριν από τρεις μήνες ο ΣΥΡΙΖΑ και τη συνεχίζουν οι ΑΝ.ΕΛ.

ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ. προσπαθούν να εκβιάσουν και να τρομοκρατήσουν βουλευτές. Μολύνουν το πολιτικό περιβάλλον επιδιώκοντας ανώμαλες εξελίξεις.
Το πρόσωπο που σύμφωνα με τις καταγγελίες καταγγέλλεται από τους Ανεξάρτητους Ελληνες υπήρξε στενός συνεργάτης του Π. Καμμένου. Τον συνόδευσε στη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα στις 22.03.2013.
Τον συνόδευσε στην επίσκεψή του στην Κύπρο την 01η.04.2013.
Και είναι βασικός μάρτυρας υπεράσπισής του στην υπόθεση των CDS. Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του».

Την ίδια στιγμή, δύο φωτογραφίες που φέρεται ότι ήρθαν στη δημοσιότητα από τη Ν.Δ. δείχνουν τον Γιώργο Αποστολόπουλο να συμμετέχει σε συναντήσεις του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ. Π. Καμμένου με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα.


ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΤΣΑΒΟΥ


Πηγή : e-typos.com


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου