Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Όχι σε πρόωρες εκλογές λέει ο Κ. Μητσοτάκης


Tην ανάγκη αποτροπής των πρόωρων εκλογών, προκειμένου να προωθηθεί η συνταγματική αναθεώρηση, υπογραμμίζει ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στο Κανάλι της Βουλής. Ο κ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης εμφανίζεται ιδιαίτερα απογοητευμένος, σημειώνοντας ότι «σήμερα, δυστυχώς, ο πολιτικός διάλογος έχει καταργηθεί, ύβρεις ανταλλάσσονται, ήλπιζα ότι στη συζήτηση για την αναθεώρηση θα υπήρχε ανταπόκριση από την αντιπολίτευση. Να βάλουμε κάτω το Σύνταγμα και να κάνουμε διάλογο».

Στην ίδια συνέντευξη, που θα μεταδοθεί την προσεχή Πέμπτη, ο πρώην πρωθυπουργός επισημαίνει ότι «δεν μπορεί ο τόπος να προκόψει αν δεν υπάρχει μίνιμουμ συνεννόησης. Κατ’ εξοχήν συνεννόηση σήμερα για αναθεώρηση Συντάγματος. Η Ελλάς δεν θα βγει από την κρίση αν δεν αλλάξει το Σύνταγμα. Χρειάζεται βαθύτερες τομές από τις διαρθρωτικές αλλαγές».

Για τον κ. Μητσοτάκη, η αποσύνδεση της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από τη διάλυση της Βουλής πρέπει να είναι από τα βασικά σημεία αλλαγής του συνταγματικού χάρτη, με τον ίδιο τον πρώην πρωθυπουργό να επαναφέρει την πρότασή του για ανάδειξη του ανώτατου πολιτειακού άρχοντα από τον λαό: «Δεν πρέπει να γίνουν εκλογές, να εξαντλήσει η κυβέρνηση την τετραετία και να φτάσουμε στην αναθεώρηση. Το γεγονός ότι το Σύνταγμα της Μεταπολίτευσης συνδέει εκλογή Προέδρου με ενδεχόμενο εκλογών δημιουργεί την αναστάτωση που περνάει η Ελλάς σήμερα. Αδιατάρακτα θα συνέχιζε η κυβέρνηση αν δεν υπήρχε το θέμα εκλογής Προέδρου. Γιατί να μην εκλέγεται ο Πρόεδρος από τον λαό και να τελειώνουμε;», κατέληξε.



Πηγή: kathimerini.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου