Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Παρά τις προσπάθειες του Υπουργείου Εσωτερικών τα κυκλώματα εκμετάλλευσης ταλαιπωρούν τους Σύριους στο Σύνταγμα



Παραμένουν στο Σύνταγμα οι Σύροι πρόσφυγες

Τον κατάλογο με τα 646 ονόματα που έχουν αποφασίσει να υπαχθούν στη διαδικασία για χορήγηση πολιτικού ασύλου στην Ελλάδα, αναμένει σήμερα ο γγ Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής του υπουργείου Εσωτερικών, Άγγελος Συρίγος, από τους Σύρους πρόσφυγες που κατάφεραν να φθάσουν στην Ελλάδα.

Για ακόμη μία φορά, ο κ. Συρίγος σήμερα ήταν από το πρωί στην πλατεία Συντάγματος, όπου αναμενόταν η μεταφορά 11 ενηλίκων και 15 παιδιών σε δομές του δήμου Αθηναίων.

Αργά χθες το απόγευμα επιτεύχθηκε συμφωνία μεταξύ υπουργείου, υπηρεσιών του δήμου και προσφύγων και σήμερα το πρωί λεωφορείο του δήμου θα μετέφερε από την πλατεία τις οικογένειες των προσφύγων, οι οποίες, αιφνιδίως, δήλωσαν ότι δεν αποδέχονται τη στέγαση από τη στιγμή που δεν αφορά το σύνολο της ομάδας τους.

Από την πρώτη στιγμή που οι οικογένειες των προσφύγων κατέφυγαν στην πλατεία, ο γγ Κοινωνικής Συνοχής έχει υποστηρίξει ότι μοναδική νόμιμη λύση για τους πρόσφυγες είναι η υποβολή αιτήματος για χορήγηση πολιτικού ασύλου στην Ελλάδα, ως πρώτη χώρα εισόδου.

Σχολιάζοντας τη σημερινή άρνηση των προσφύγων να υποβάλουν αίτημα για άσυλο και να εγκαταλείψουν την πλατεία Συντάγματος, ανέφερε πως «κάποιοι φαντασιώνονται ότι μπορεί να μεταφέρουν την Αραβική Άνοιξη στην Ελλάδα».

Παράλληλα, έκανε λόγο για ακραίες φωνές στο εσωτερικό της Ελλάδας, όπως αυτές που είχαν εμπλακεί στην υπόθεση της Υπατίας, αλλά και σε οικονομικά συμφέροντα διακίνησης ανθρώπων, τα οποία αποθαρρύνουν τη νόμιμη διαδικασία που κοστίζει 80 ευρώ και υπόσχονται παράνομα έγγραφα αντί 2.000 έως 3.000 ευρώ.


Πηγή : ethnos.gr



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου