Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Στη Βουλή συνοδεία αστυνομικών οι προφυλακισμένοι της Χρυσής Αυγής




Ρεπορτάζ: Άννα Κανδύλη

Άδεια να μεταβούν στη Βουλή και να ψηφίσουν στις τρεις ψηφοφορίες για την ανάδειξη ή όχι Προέδρου της Δημοκρατίας δίνει η εισαγγελική αρχή στους προφυλακισμένους βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Είναι η πρώτη φορά που τους δίνεται άδεια εκτός των περιπτώσεων που αφορούσαν την άρση της ασυλίας τους, ώστε να συμμετάσχουν σε κοινοβουλευτική διαδικασία. Πληροφορίες αναφέρουν πως η εισαγγελέας έκρινε αυτή τη φορά πως πρόκειται για κορυφαίο πολιτειακό ζήτημα.

Πάντως, ανάλογη άδεια δεν τους είχε δοθεί κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό και την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Η άδεια του επόπτη των φυλακών Κορυδαλλού αφορά τους προσωρινά κρατουμένους Νίκο Μιχαλολιάκο, Χρήστο Παππά, Γιάννη Λαγό, Γιώργο Γερμενή, Παναγιώτη Ηλιόπουλο, Νίκο Κούζηλο και Ηλία Κασιδιάρη. Η θέση τους, όπως έχει εκφραστεί, μέχρι τώρα, είναι πως δεν θα ψηφίσουν θετικά για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Όσον αφορά στον Στάθη Μπούκουρα, αναμένεται να δοθεί και σε αυτόν η σχετική άδεια, ο οποίος μάλιστα έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να ψηφίσει θετικά. Πριν από λίγες ημέρες, η εισαγγελέας Εφετών είχε προτείνει να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση 10.000 ευρώ ο κ. Μπούκουρας και σήμερα αναμένεται εκτός απροόπτου το σχετικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.


Πηγή : enikos.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου