Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Ποινικές διώξεις για κλοπή καυσίμων στις Ένοπλες Δυνάμεις




Σε βάρος «αγνώστων στρατιωτικών του Στρατού Ξηράς»

«Επιβεβαιώνεται με τον πιο επίσημο και κατηγορηματικό τρόπο ότι η νοθεία στα καύσιμα των Ενόπλων Δυνάμεων ήταν μια πραγματικότητα και όχι «σενάριο επιστημονικής φαντασίας», όπως ορισμένοι ισχυρίζονταν, απέναντι στις προσπάθειές μας για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Η άσκηση ποινικών διώξεων είναι μάλιστα και μια απάντηση σε όσους την τελευταία δεκαετία αντιμετώπιζαν τα καταγγελλόμενα με ανευθυνότητα, παρότι αυτά αφορούσαν στον ιδιαίτερα ευαίσθητο χώρο της Εθνικής 'Αμυνας» δήλωσε ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης Γιώργος Σούρλας με αφορμή την άσκηση ποινικών διώξεων από την Στρατιωτική Δικαιοσύνη «σε βάρος αγνώστων στρατιωτικών του Στρατού Ξηράς» για τη νοθεία στα καύσιμα του Ενόπλων Δυνάμεων,:

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κ. Σούρλας, από την Στρατιωτική Δικαιοσύνη ασκήθηκαν ποινικές διώξεις «σε βάρος αγνώστων στρατιωτικών του Στρατού Ξηράς για τα αδικήματα της κατ' εξακολούθηση υπεξαίρεσης πραγμάτων που ανήκουν στο κράτος και της κατ' εξακολούθηση νοθείας, δια της από 14.11.2014 παραγγελίας διενέργειας τακτικής ανάκρισης της Εισαγγελίας Στρατοδικείου Αθηνών προς την ανακρίτρια του 2ου Τμήματος του Στρατοδικείου Αθηνών».

Παράλληλα, ο κ Σούρλας τονίζει ότι η νοθεία στα καύσιμα των Ενόπλων Δυνάμεων «αποτελεί πλέον θλιβερό παρελθόν και τώρα αναμένουμε και είναι επιβεβλημένο να βρεθούν οι ένοχοι, όσο «άγνωστοι» και αν είναι, να υποστούν τις συνέπειες των πράξεών τους και να επιστρέψουν τα χρήματα που καταχράστηκαν».

Ακόμη, αναφέρει ότι με δεδομένο ότι «τα κυκλώματα των επιτηδείων είναι αδίστακτα, πρέπει να συνεχιστούν οι σχετικοί έλεγχοι από το ΣΔΟΕ και να ενημερώνονται τακτικά οι οικονομικοί εισαγγελείς».

Και καταλήγει ο κ. Σούρλας: «Στη γενική γραμματεία Διαφάνειας θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την πάταξη των φαινομένων διαπλοκής και διαφθοράς που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία και σύντομα αναμένεται να τεθεί τέρμα και στη δράση των κυκλωμάτων λαθρεμπορίας των καυσίμων».


Πηγή : newsbeast.gr



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου