Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Βουδούρης - Παραστατίδης: Δεν θέλαμε να απαξιώσουμε κάποιον συνάδελφο


Μετά τις έντονες αντιδράσεις από Λυκούδη, Αηδόνη και Ψαριανού

Σε διευκρινιστική ανακοίνωση με την οποία ουσιαστικά αποσύρουν τις υπόνοιες περί χρηματισμού εκείνων των ανεξάρτητων βουλευτών που είχαν υπερψηφίσει την υποψηφιότητα Δήμα στην πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας προχώρησαν οι επίσης ανεξάρτητοι Βουλευτές Οδυσσέας Βουδούρης και Θεόδωρος Παραστατίδης.

Όπως αναφέρουν η δήλωσή τους δεν στόχευε να απαξιώσει κανένα συνάδελφο «και ακόμα περισσότερο δεν αποτελεί "κατηγορία" προς κανέναν».

Επιμένουν ωστόσο ότι οι καταγγελίες Χαϊκάλη «ρίχνουν βαριά σκια στο παρόν πολιτικό σκηνικό» και επαναλαμβάνουν την πρότασή τους «για συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων για το πρόσωπο του επόμενου προέδρου της Δημοκρατίας, τον οποίο θα ψηφίσει η επόμενη Βουλή».

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Σε συνέχεια σχολίων και ερμηνειών που έγιναν σχετικά με δήλωσή μας για την αποκάλυψη προσπάθειας χρηματισμού του βουλευτή Παύλου Χαϊκάλη, διευκρινίζουμε ότι προφανώς, η δήλωση αυτή δεν στόχευε να απαξιώσει κανένα συνάδελφο βουλευτή και ακόμα περισσότερο δεν αποτελεί «κατηγορία» προς κανέναν. Εξάλλου εμείς αναφέρουμε στην προηγούμενη δήλωσή μας ότι: «Η σκιά αυτή (της απόπειρας του χρηματισμού) προφανώς έχει και μια άδικη πλευρά, εφόσον σε καμία περίπτωση δεν συνεπάγεται ότι η υπερψήφιση της κυβερνητικής πρότασης από μη κυβερνητικούς βουλευτές συναρτάται υποχρεωτικά με χρηματισμό».

Είναι όμως σαφές και αδιαμφισβήτητο ότι οι αποκαλύψεις αυτές ρίχνουν μια βαριά σκιά στο παρόν πολιτικό σκηνικό. Αυτή η σκιά, κατά την άποψή μας, απομακρύνει ακόμα περισσότερο την προοπτική εκλογής του προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.

Δεν επιδιώκουμε την όξυνση του πολιτικού κλίματος αλλά αντιθέτως την αποκλιμάκωση αυτής της έντασης, που εντείνεται από την κινδυνολογία της Κυβέρνησης στην προοπτική των εθνικών εκλογών. Για τον λόγο αυτό επαναφέρουμε την πρότασή μας για συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων για το πρόσωπο του επόμενου προέδρου της Δημοκρατίας, τον οποίο θα ψηφίσει η επόμενη Βουλή».


Πηγή : eleftheriaonline.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου