Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Μίνι κραχ στο χρηματιστήριο φοβούνται τον ΣΥΡΙΖΑ και το πολιτικό ρίσκο


Κάθετη πτώση 10,58% καταγράφει  ο Γενικός Δείκτης Τιμών, κινούμενος στις 925,58 μονάδες, καθώς οι επενδυτές δείχνουν επηρεασμένοι από τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η δυναμική επαναφορά του πολιτικού ρίσκου στην ελληνική οικονομία και φοβούμενοι τον ΣΥΡΙΖΑ επηρεάζει τους επενδυτές στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Η βουτιά οφείλεται, όπως αναφέρουν άνθρωποι  της αγοράς, στη δυναμική επαναφορά του πολιτικού ρίσκου στην ελληνική οικονομία.

Εάν δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, οι όποιες επενδυτικές κινήσεις θα «παγώσουν» τουλάχιστον για ένα τρίμηνο, με τον Γενικό Δείκτη να μην επανακάμπτει μέχρι τη σταθεροποίηση του πολιτικού σκηνικού.

Τα ξένα μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο σήμερα για σκηνικό αποσταθεροποίησης στην Ελλάδα, ύστερα από τη χθεσινή απόφαση για έναρξη των διαδικασιών ανάδειξης Προέδρου της Δημοκρατίας.

Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι :

«Ενδεχόμενη πτώση της κυβέρνησης και ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία θα οδηγήσει την Ελλάδα σε περιδίνηση, περιπλέκοντας τις διαπραγματεύσεις της Αθήνας με τους πιστωτές της»




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου